Mario Ovidiu Oprea trimite șoferii la film să-și anuleze punctele de penalizare

mario senat 1 Mario Ovidiu Oprea trimite șoferii la film să și anuleze punctele de penalizare poze

O initiativa legislativa a a senatorului liberal craiovean, depusă incă din sesiunea anterioara, a fost adoptată recent de Senat, aceasta adăugând nou articol la Ordonanta de Urgenta nr. 195/2002 privind circulatia pe drmurile publice. 
Noul articol, propus de Mario Ovidiu Oprea și susținut de toate grupurile parlamentare din Camera Superioară a Parlamentului prevede ca “În cazul aplicării a 2 puncte de penalizare, altele decât cele două premergătoare suspendării permisului de conducere, titularul acestuia poate cere anularea celor 2 puncte în urma prezentării dovezii faptului că a participat la vizionarea unui film educativ, realizat de Poliția Română, despre efectele nerespectării regulilor în trafic. Conducatorul auto poate face această solicitare o singura dată într-un interval de șase luni. Vizionarea acestor filme educative din domeniul siguranței rutiere se va face în structurile și partenerii aprobati de Poliția Rutieră, cu drept de eliberare a Dovezii de participare la vizionare.”
Senatorul doljean susține că proiectul său nu urmărește relazarea sancțiunilor pentru șoferii contravenienți, ci conștientizarea acestora cu privire la pericolul pe care îl reprezintă încălcarea regulilor de circulație, prin prezentarea de imagini necenzurate din arhiva poliției. „Le multumesc colegilor de la PSD, PNL, USR, ALDE, UDMR ca si celorlalti senatori independenti ce au admis in consens ca poate fi un inceput pentru a investi mai mult in preventie atunci cand vorbim de circulatia pe drumurile publice, in conditiile in care actualele metode nu au reusit sa diminueze evenimentele nedorite din trafic. Nu imi doresc neaparat o relaxare a masurilor sanctionatorii cat imi doresc sa-i determin pe cei care comit imprudente in trafic sa vada in mod necenzurat urmari ale tragicelor evenimente rutiere ce pot porni chiar si de la vorbit la telefon, scris sms-uri, nepurtatul centurii de siguranta, viteza excesiva sau depasiri neregulamentare. Mai mult decat atat, prea putini posesori de permis auto dupa primirea lui au mai rasfoit codul rutier. Poate asa constientizeaza ca atunci cand sunt la volan nu sunt responsabili numai asupra vietii proprii ci si a persoanelor ce se afla cu ei in vehicul si asupra celorlalti participanti in trafic cu care se intersecteaza”, a declarat Mario Ovidiu Oprea.
Inițiativa sa legislativă, adoptată în unanimitate de Senat, își urmează acum parcursul la Camera Deputaților, car eeste cameră decizională în acest caz.