Mario Ovidiu Oprea (PNL): PSD-ul nu este un partid care poate fi reeducat. Nici măcar doamna Vasilescu nu doreşte ca Viorica Dăncilă să câştige

Liberalii craioveni își susțin candidatul la prezidențiale, lansând un atac la șefa de campanie a adversarei Viorica Dăncilă, mai vechea lor cunoștiință, Lia Olguța Vasilescu. Senatorul Mario Ovidiu Oprea o acuză de xenofobie după ultimele remarci la adresa lui Klaus Iohannis.

Afirmaţiile xenofobe ale Olguţei Vasilescu la adresa preşedintelui în exerciţiu Klaus Iohannis nu fac decât să demonstreze două lucruri: unul, că în PSD întâi se vorbeşte şi apoi se gândeşte şi doi, că nici măcar doamna Vasilescu nu doreşte ca Viorica Dăncilă să câştige aceste alegeri, făcându-i ca şef de campanie deservicii constante, disfuncţionalitate care ne bucură si nu ne surprinde. Intervenţiile agresive cu trimitere la originile etnice ale domnului Iohannis, în preajma căruia, se pare, doamna Vasilescu, din nou, nu se poate controla, justifică necesitatea războiului politic cu membrii unei formaţiuni care ani la rând au încercat să controleze o ţară folosind constrângerea, minciuna, manipularea, jignirile, violenţele şi discriminarea. Deja, de două ori, prin vot, românii au dovedit că nu mai tolerează aceste comportamente.
Pe de altă parte, cred că PSD-ul nu este un partid care poate fi reeducat dar este un partid care s-ar putea odihni în umbră, pentru că în funcţiile publice a facut-o destul şi in dezavantantajul românilor. Doamna Olguţa Vasilescu trebuie să înveţe să accepte scorul înfrângerii, apoi faptul că acest partid nu
este stăpânul niciunei comunităţi oricât ar folosi frica şi minciuna drept instrumente. Atacurile verbale sunt însă obiceurile din fabricaţie ale PSD care, să fim serioşi, nu pot fi corectate după 30 de ani de utilizare intensă, dar care, iată, sunt şi vor fi taxate prin vot de romani. 
Domnul Iohannis nu a judecat niciodată felul în care românii au ales să-şi exprime votul democratic şi nici să-i pedepsească pe cei care pun ştampila împotriva sa, aşa cum, a făcut-o PSD de nenumărate ori, când rezultatele i-au fost nefavorabile. Este perfect adevărat că „s-a ajuns prea departe”. PSD este un partid nociv, duplicitar, care trebuia oprit, iar politicienii ca doamna Vasilescu demonstrează că nu pot scăpa de viciul urii, socialismului, bătăii de joc, atribute care i-au propulsat pe unii pe treapta de sus şi care le-au adus o notorietate al cărei preţ se plăteşte acum şi, implicit, pe 24 noiembrie.
România va evolua şi va avea o dinamică bună fără PSD, în trendul firesc european, cu un preşedinte precum Klaus Iohannis care a înţeles să apere mereu interesele României, nu să le şubrezească. Vorbim de un preşedinte ales pe patru ori în Sibiu şi votat din nou pentru prima funcţie în stat de 3,7 milioane de români. Duminică, în turul decisiv pentru următorii cinci ani, îi chemăm din nou la vot, pe toţi.