Mario Ovidiu Oprea (PNL): Cele două guvernări ale Cabinetului Dăncilă

mario senat 1 Mario Ovidiu Oprea (PNL): Cele două guvernări ale Cabinetului Dăncilă poze

Declaratie politica sustinuta in plenul Senatului in data de 24.10.2018

Grupul Senatorial al Partidului Național Liberal

Recent, doamna ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a prezentat Legea pensiilor. Documentul a născut discuții, a produs știri de primă pagină, iar mesajul a fost că PSD pune lucrurile în ordine la acest capitol sensibil.

Nu foarte demult, tot PSD și-a făcut o incredibilă campanie cu creșterea salariilor în educație și în sistemul sanitar. Aparițiile media ale membrilor Cabinetului Dăncilă au inundat casele românilor și părea că nu mai există alt subiect. Doamna Vasilescu a excelat și aici. Atât de mult, că te întrebai când mai are timp de Ministerul Muncii dacă interviurile acordate sunt atât de frecvente.

Domnul ministru Teodorovici ne-a asigurat permanent că sunt bani de pensii și salarii. Cumva, amintind de un fost ministru PSD al Sănătății, care spunea că avem tot ce ne trebuie, nu avem nevoie de nimic, domnul Teodorovici ne asigura de toată bogăția bugetară pregătind pe sub masă un document în care propunea înghețarea salariilor în anul 2019, pentru că – SURPRIZĂ – nu mai sunt bani!

Constat, așadar, că miniștrii PSD fac parte din două guvernări concomitente – una a responsabilității financiare și economice, în care România este un exemplu la producția la hectar, și una care se pregătește de austeritate adusă aici de inconștiența cadourilor electorale fără acoperire în buget și putere economică.

Cum, domnilor și doamnelor din arcul guvernamental? Cum este posibil? Când spuneți adevărul despre situația din România?

Nu fac apologia salariilor din mediul bugetar și sunt printre cei care cred că este nevoie de o punere în acord a rolului instituțiilor publice cu numărul angajaților și cu nivelul de salarizare. Am susținut public profesionalizarea corpului funcționarilor publici și lămurirea organigramelor stufoase din autorități și instituții publice. Dar nici nu pot accepta înghețarea salariilor pentru unicul motiv – cum sa-l denumesc? Inconsecventa? Neputinta? Nu. Incompetența guvernanților. Aici nu este vorba despre măsuri proactive în materie de resurse umane, ci de măsuri disperate din lipsă efectivă de bani.

Acest guvern nu va lăsa doar o proverbială grea moștenire, ci o economie incredibil de greu de gestionat, cu găuri negre care vor înghiți fonduri mult timp după ce se va alege praful de Programul de guvernare al PSD.
Si pentru ca un senator PSD pe numele sau Nicolae Serban denumea ultima motiune de cenzura depusa de opozitie “maculatura de cenzura” la randul meu denumesc programul de guvernare al PSD “maculatura de guvernare”.

Vă mulţumesc!

Senator Mario Ovidiu Oprea

PNL Dolj