Mario Ovidiu Oprea, pe urmele trilogiei „autostradă-drum expres-autostradă Craiova – Pitești”

mario senat Mario Ovidiu Oprea, pe urmele trilogiei „autostradă drum expres autostradă Craiova   Pitești” poze

Președintele PNL Craiova cere noului ministru al Transporturilor să elucideze misterul drumului expres Craiova-Pitești, ridicat din nou la rang de autostradă în ultima variantă de program de guvernare a PSD.

Senatorul Mario Ovidiu Oprea își ilustrează interpelarea, intitulată „Incertitudini cu privire la construcţia autostrăzii Craiova-Piteşti”, cu răspunsul predecesorului lui Șova, Răzvan Cuc.

mario drum cuc Mario Ovidiu Oprea, pe urmele trilogiei „autostradă drum expres autostradă Craiova   Pitești” poze

„Domnule ministru,
În noul program de guvernare, la pagina 169, în cadrul măsurilor privind transportul rutier, noul executiv informează cetăţenii că PSD-ALDE va construi “Autostrada Pitești –Craiova. Execuție lucrări: 2018-2021(908 mil euro)”. Acest anunţ este unul fals, în condiţiile în care ideea autostrăzii Craiova-Piteşti a fost abandonată şi înlocuită de predecesorii dvs.cu varianta unui drum expres, tocmai pentru că se reduceau costurile de execuţie. Urmare a răspunsului scris al Ministerului Transportului la interpelarea mea formulată în şedinta Senatului din 10.04.2017, fostul ministru Răzvan Alexandru Cuc, menţiona oficial că “au fost demarate activităţile necesare iniţierii procedurii de achiziţie publică a lucrărilor de execuţie a unuia dintre cele mai importante proiecte ce va fi implementat de CNAIR SA în actualul program de finanţare, respectiv Drumul expres Craiova-Piteşti”. Consiliul Județean (CJ) Dolj a eliberat, la solicitarea CNAIR, certificatul de urbanism pentru proiectarea și construirea primului tronson al drumului expres Craiova – Pitești, documentul fiind semnat de către președintele instituției, Ion Prioteasa, ceea ce înseamnă că noul program de guvernare votat în Parlament este doar un instrument de manipulare, o nouă formulă plină de neadevăr. Noul cabinet dă dovadă de incompetenţă, pentru că „specialiştii” din guvern incă nu fac diferenţa dintre o autostradă şi un drum expres. În condiţiile în care aţi creat (intenţionat sau nu) această confuzie, v-aş ruga să-mi comunicaţi, veţi renunţa la lucrările drumului expres Craiova-Piteşti pentru a construi în realitate o autostradă? Solicit răspuns scris”.

Mario Ovidiu Oprea, Senator PNL Dolj