Mario Ovidiu Oprea: Pe drumul victoriei. Pentru oameni!

mario tariceanu Mario Ovidiu Oprea: Pe drumul victoriei. Pentru oameni! poze

Am onoarea şi totodată bucuria de a vă anunţa că, aşa cum am promis, am obţinut cel de-al treilea mandat de senator în Colegiul Uninominal Băileşti-Calafat, cu un scor de 60% din totalul voturilor valabil exprimate. Primele mulţumiri se îndreaptă spre toţi acei oameni care, în ciuda vremii potrivnice, au ieşit din case pentru a mă valida din nou în Parlament.

Îmi doresc să transmit că pentru fiecare persoană care consemnează o reuşită, există cineva care i-a arătat calea. Iar pentru asta, le sunt recunoscător. La sfârşitul acestei campanii, mi-am dorit să merg pe drumul victoriei, însă ea, de drept, de ieri, aparţine acelor cetăţeni care m-au învăţat că trebuie să încerci necontenit să urci mai sus, dacă vrei să poţi vedea cât mai departe. Dedic această victorie contracandidaţilor mei sub forma unei lecţii de viaţă, cu menţiunea că succesul, în mare parte, stă în voinţa de a învinge drept, nu î

n nelegiuiri. Încercările nereuşite de a induce electoratului o impresie greşită despre activitatea şi rezultatele mele dovedesc încă odată că fără să câştige cea mai mare bătălie cu ei înşişi şi fără a lua în seamă adevăratul potenţial pe care îl deţin, s-au învins singuri.

Acest mandat dovedeşte că voinţa unui electorat lucid, educat şi responsabil nu poate fi stăvilită de personaje care doresc să poarte doar însemnele unei bogăţii nemeritate, pe spinarea acelor oameni care poartă însemnele sărăciei. Locul lor nu este în Parlament, nu este în politică, ci printre bişniţarii care nu pot construi ceva convingător, durabil sau realist. Ţin să mulţumesc în egală măsură tuturor primarilor, împreună cu care am realizat multe proiecte şi alături de care voi fi, pentru a-mi susţine celelalte angajamente. Sunt conştient că orice succes îţi oferă un bilet de acces către o problemă şi mai dificilă, motiv pentru care, sunt la fel de determinat ca acolo unde nu voi găsi un drum, să construiesc unul.

Atribui succesul meu faptului că niciodată nu am acceptat şi nu am oferit nicio scuză şi, nu în ultimul rând echipei mele de campanie, care a înţeles perfect misiunea pe care o avem. Mulţumesc colegilor USL, simpatizanţilor, prietenilor şi mai ales instituţiilor mass-media în care am găsit un partener de încredere, care a transmis mesajele mele în mod obiectiv către opinia publică. La finalul celor mai importante alegeri din ultimii 10 ani, vreau să mai adaug că unicul ingredient esenţial în formula succesului este şi rămâne prietenia, însă ea, aşa cum ar fi spus Seneca, nu este un fruct care cade singur din pomul vieţii, în palma omului.