Mario Ovidiu Oprea: Mesaj de Ziua Pompierilor – salvatorii de profesie

mario ovidiu oprea Mario Ovidiu Oprea: Mesaj de Ziua Pompierilor   salvatorii de profesie poze

Ziua Pompierilor Români este un moment deosebit, nu doar din punct de vedere istoric, ci şi ca prilej de a face o incursiune în ceea ce înseamnă viaţa salvatorilor de profesie.

Curajul şi devotamentul angajaţilor din cadrul celor 42 de Inspectorate pentu Situaţii de Urgenţă şi cei ai municipiului Bucureşti, sunt două atribute graţie cărora această instituţie a statului se bucură de încrederea şi respectul unei ţări întregi. Un raport realizat pentru primele şapte luni ale anului arată că efectivele ISU s-au deplasat la 173.797 de intervenţii de urgenţă, aproape 820 pe zi. Statistica evidenţiază că 136.473 au fost cazuri care au necesitat asistenţa SMURD, 10.368 deplasări la incendii şi 12.965 de solicitări onorate pentru stingerea incendiilor de vegetaţie.

Un lucru important care merită subliniat este că pompierii militari au dat curs la 4.744 de acţiuni pentru protecţia comunităţii, înţelegând cât de necesar este aportul fiecărui cetăţean într-o societate în care voluntariatul încă este umbrit de dorinţa de a condiţiona sau de indiferenţă. În numai şapte luni, pompierii militari au au salvat din incendii vieţile a 1.100 de persoane, dintre care 206 copii. Au primit misiuni pirotehnice, au fost prezenţi la alunecări de teren, la inundaţii şi la accidente de muncă.

În mod cert, mulţi români le datorează acestor profesionişti şansa de a apuca o nouă zi şi, deşi mulţi rămân anonimi, într-o zi ca aceasta merită să fim alături de ei şi să le aducem un gest prietenesc de recunoştinţă şi să îi avem în memorie pe cei care au plecat dintre ei, pentru ca alţii să poată supravieţui unei situaţii limită. În calitate de senator şi membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională vreau să le transmit tuturor pompierilor români că reprezintă un simbol al ţării. Implicarea lor, loialitatea, perseverenţa şi grija nemărginită faţă de cei aflaţi în situaţii critice, ne fac să credem că adevarata „urgenţă” este manifestarea unei profunde consideraţii faţă de această categorie profesională pentru care singura prioritate este stabilitatea noastră, mai presus de propria lor existenţă. Pentru fiecare persoană redată familiei sale, le doresc ani mulţi şi împlinirea tuturor idealurilor.

 

 

SENATOR PNL
MARIO OVIDIU OPREA