Mario Ovidiu Oprea: Acţiunea “Prin bunătate dăruim sănătate” la Băileşti

IMG1477 Mario Ovidiu Oprea: Acţiunea Prin bunătate dăruim sănătate la Băileşti poze

La sfârşitul acestei săptămâni, zeci de persoane din municipiul Băileşti au beneficiat gratuit de consultaţii medicale, în cadrul acţiunii „Prin bunătate dăruim sănătate”, campanie susţinută şi realizată de Mario Ovidiu Opreacandidatul USL la Senatul României în Colegiul Băieşti-Calafat şi Daniel Iane, candidatul USL la Camera Deputaţilor în Colegiul Băileşti, cu sprijinul USL Dolj.

IMG1481 Mario Ovidiu Oprea: Acţiunea Prin bunătate dăruim sănătate la Băileşti poze

Pentru a face posibil contactul direct dintre cetăţeni şi medici, echipa USL a instalat un cort stradal, unde, respectându-se toate condiţiile igienico-sanitare, băileştenii au putut face un test pentru a detecta nivelul glicemiei, dar şi pentru măsurarea tensiunii arteriale. Gestul celor doi candidaţi care au venit în ajutorul locuitorilor din Băileşti a fost primit cu entuziasm, oamenii fiind preocupaţi de starea lor de sănătate, dar şi mulţumiţi de faptul că au avut acces la aceste investigaţii medicale fără plată.

IMG1483 Mario Ovidiu Oprea: Acţiunea Prin bunătate dăruim sănătate la Băileşti poze

De menţionat faptul că, personalul care a fost angrenat în cadrul acestei acţiuni a fost format din doi medici rezidenţi şi un asistent medical, toţi trei oferindu-şi serviciile în regim de voluntariat. Persoanele care au înregistrat valori negative în urma analizelor au primit un buletin de rezultate, fiind sfătuite să se adreseze pe mai departe medicului de familie, cu anumite recomandări. Mario Ovidiu Oprea a declarat că această campanie socială a fost iniţiată din dorinţa de a sublinia importanţa prevenii unor boli, prin îngrijirea organismului şi efectuarea periodică de analize medicale, spre a putea preîntâmpina diverse afecţiuni, care, netratate, pot avea consecinţe pe termen lung. Totodată, Mario Ovidiu Oprea, reprezentant al oltenilor, timp de opt ani în Parlamentul României a precizat că acest demers vine în susţinerea cauzelor care presupun angajamente necondiţionate în folosul comunităţii. Senatorul care are două mandate la activ este cunoscut pentru numeroase acţiuni de voluntariat, printre care cea de la Asociaţia Up-Down România, asociaţie care sprijină copiii bolnavi de Sindromul DOWN, dar şi prin relaţia strânsă cu diferite organizaţii non-guvernametale aliate în lupta împotriva consumului de droguri şi a violenţei în familie. Acţiuni asemănătoare vor continua în perioada imediat următoare şi în alte localităţi din judeţul Dolj.

BIROUL DE PRESĂ