Mario Oprea votează pentru geniile Băniei

m mario1 Mario Oprea votează pentru geniile Băniei poze

Senatorul PNL a pus umărul la urnirea unui proiect european de 11 milioane de euro pentru Universitatea din Craiova.

Proiectul, cofinanţat de UE prin Fondul European de Dezvoltare regională, prevede crearea la Craiova a unei  Infrastructuri de Cercetare în Ştiinţe Aplicate. Proiectul  are o valoare totală de 55.800.000 lei, din care asistenţă financiară nerambursabilă de 45.000.000 lei  şi se implementează pe o durată de 36 luni, urmând a fi finalizat cel mai probabil în 2013 pe un amplasament situat pe bulevardul Decebal, lângă Facultatea de Automatică.

“Obiectivul proiectului a fost şi este acela de a crea o infrastructură de cercetare modernă, care să pună la dispoziţia cercetătorilor din regiunea Oltenia, dar mai ales celor din universitate, laboratoare dotate cu echipamente performante, avansate la nivel mondial, metode de mare actualitate în spaţiul european al cercetării, elemente care vor coagula masa critică de resurse, făcând astfel posibilă dezvoltarea şi afirmarea cercetării româneşti în spaţiul concurenţial european. Practic, un asemenea proiect şi recunoaşterea lui oficială cinsteşte universitatea şi comunitatea, prin munca unor profesionişti al căror ţel a fost în acest context progresul”, precizează un comunicat al senatorului Mario Ovidiu Oprea.

Senatorul de Dolj se declară onorat de cooptarea alături de universitarii din Craiova care au contribuit la reuşita iniţiativei menită să oprească “exportul de genii” din România. “Ţin să mă arăt onorat că am putut ajuta atât studenţii, cât şi cadrele didactice şi că am avut posibilitatea de a mă alătura unei instituţii care încă de la înfiinţare, mai precis din anul 1947 şi-a propus şi asumat contribuţia la tot ceea ce înseamnă dezvoltare, ştiinţă şi cultură. Trebuie recunoscut faptul că, Universitatea din Craiova, ca un centru universitar care respectă performanţa, evoluţia, a încurajat mereu cercetarea ştiinţifică şi s-a implicat cu devotament în atingerea unor rezultate excepţionale de-a lungul timpului. Implicarea mea în obţinerea acestei finanţării a plecat de la o afirmaţie care m-a revoltat şi potrivit căreia, românii sunt codaşii Europei. Nimeni nu spune însă că noi exportăm genii. Genii tinere recomandate de propriile invenţii şi descoperiri, care contribuie la dezvoltarea civilizaţiei umane. Consider că finanţarea acestui proiect este un prim pas în lupta de a ne păstra oamenii remarcabili în România şi de a sublinia cât de important este ca resursele destinate cercetării şi inovaţiei să nu mai fie unele limitate. Este timpul ca şi alţii să urmeze acest exemplu şi să vadă că aceşti copii minunaţi sunt afectaţi de o normalitate strâmbă, deformată de-a dreptul, în timp ce ei încearcă să-şi expună originalitatea, creaţia. Sunt neglijaţi, pentru că societatea românească este modelată de unii inadaptaţi care promovează în curse importante, persoane cu diplome fabricate, care nu vor mai mult decât o carieră de carton sau de un post care să înflorească un CV”, spune senatorul PNL.