Mario Oprea (USL) la Siliştea Crucii: Merită să ne reîntoarcem în mijlocul semenilor care ne-au ridicat şi să le mulţumim!

echipa usl alaturi de sarbatorit Mario Oprea (USL) la Siliştea Crucii: Merită să ne reîntoarcem în mijlocul semenilor care ne au ridicat şi să le mulţumim! poze

Ultimii opt ani petrecuţi în Parlamentul României m-au ajutat să construiesc alături de oameni „o alianţă” indestructibilă, pe care o respect în continuare. Am decis să bifez încheierea celui de-al doilea mandat într-un mod inedit care să sublinieze ideea că indiferent unde am ajunge, merită să ne reîntoarcem în mijlocul semenilor care ne-au ridicat şi să le mulţumim.

Prin urmare, împreună cu colegii mei, Mihai Voicu, candidatul USL la Camera Deputaţilor în Colegiul Calafat şi Daniel Iane, candidatul USL la Camera Deputaţilor în Colegiul Băileşti, am hotărât să aducem o bucurie unui localnic din comuna Siliştea Crucii, organizându-i aniversarea de 100 de ani. La împlinirea unui secol de viaţă, domnul Dumitru Drăguţ a fost astfel cinstit de întreaga comunitate locală, prieteni, familie, camarazi de război, alături de dumnealui aflându-se aproximativ 300 de persoane.
Pe lângă numeroasele distincţii şi diplome ce i-au fost acordate, acest senior a primit drept cadou un tort cu cifra 100, precum şi un pui de stejar pe care, împreună cu echipa USL l-am sădit în centrul comunei. În semn simbolic, arborele a fost botezat „Sergent Drăguţ Dumitru”.

sadire stejar mario oprea si daniel iane Mario Oprea (USL) la Siliştea Crucii: Merită să ne reîntoarcem în mijlocul semenilor care ne au ridicat şi să le mulţumim! poze

În faţa unui om care a adunat un secol de viaţă ne-am dat seama că poate cea mai mare greşeală pe care o fac în general oamenii este încerce să-şi ascundă vârsta. Ne-am înclinat, pentru că nu vorbim despre o simplă colecţie de ani, ci despre un om care are în spate o poveste despre putere şi rezistenţă, despre încercări, despre maturitate şi curaj.

Stejarul pe care l-am plantat a vrut să evidenţieze asemănarea izbitoare dintre acest copac şi sărbătoritul nostru. El se va transforma cândva într-un arbore cu ramuri puternice, cu o coroană largă şi bogată. Am fost onorat şi emoţionat să aflu astăzi că într-o lume în care toţi alergăm nebuni după ceva, există semeni şi momente, care, adunate, preţuiesc mai mult decât orice. Acest domn numără azi 100 de ani şi prin asta ne-a demonstrat că vârsta de aur se împlineşte şi aduce la rândul ei împlinire, tocmai când uităm de goana după aur. Am avut în faţă o persoană admirabilă care ne-a învăţat că, Slavă Domnului, există oameni cărora le albeşte părul, însă inima le bate din ce în ce mai tânără, pentru lucrurile frumoase şi bune din jur. Ţin să precizez că nici eu şi nici unul dintre colegii mei nu ne-am deplasat la Siliştea Crucii în campanie electorală, pentru noi, competiţia pentru alegerile parlamentare luând startul de aici încolo.
MARIO OVIDIU OPREA
Candidat USL la Senatul României în Colegiul Băileşti-Calafat