Mario Oprea: Georgescu – Vuvuzela Guvernului în teritoriu – video

m mario Mario Oprea: Georgescu   Vuvuzela Guvernului în teritoriu   video poze

Senatorul PNL Mario Ovidiu Oprea spune că prefectul Georgescu şi-a îndeplinit defectuos “atribuţiile de vuvuzelă a Guvernului în teritoriu”. 

Oprea s-a declarat deranjat de ultima ieşire la rampă a prefectului Eugen Georgescu, care s-a lăudat cu faptul că Doljul e primul judeţ din ţară care primeşte banii de la Guvern pentru achitarea datoriilor acumulate de unităţile spitaliceşti. “‘Actualul prefect de Dolj, în încercarea sa de a-şi exercita atribuţiunile de vuvuzelă a Guvernului în teritoriu, a anunţat printr-un comunicat de presă că s-a modificat bugetul fondului de asigurări sociale de sănătate. Problemele în sănătate apar din cauza bugetului restrâns pentru plata medicamentelor, mai mult introducerea coplatii din partea bolnavilor. Mai bine prefectul vuvuzela ne aunţa ca va face demersuri pentru a solicita renunţarea definitivă la introducerea coplăţii”, a spus Mario Ovidiu Oprea, la conferinţa de presă a PNL Dolj.

Senatorul PNL a argumentat că introducerea coplăţii pentru medicamentaţia bolnavillor cronici va avea un singur efect de natură a reduce cheltuielile bugetare: dispariţia fizică a blonavilor pensionaţi pe caz de boală, care nu îşi vor mai permite să cumpere medicamentele.

“Pe româneşte, ca să priceapă şi domnul Boc 5. Înainte pacienţii cu boli psihice grave, cu cancer, leucemii, protezati cardiovasculari, boli autoimune, hepatite cronice – pensionaţi obligatoriu – beneficiau de gratuitate 100%. De la 1 octombrie se vor percepe sume de bani pentru coplata medicamentelor – sume între 3 milioane şi 40 milioane. Asta e situaţia din teren. În plus, în încercarea de a-i salva pe bolnavi, îi vom interna în spitale, astfel crescând costurile considerabil. În fine, statul economiseşte plata pentru tratament dar consecinta va fi ca economiseşte într-adevăr şi pensia prin decesul bolnavului, pentru că îi vom pierde pe aceşti oameni”, a declarat Oprea.