Mario Oprea declanşează în Parlament “Operaţiunea EBA” – EtnoBotanice Anihilate – video

m mario oprea trist Mario Oprea declanşează în Parlament Operaţiunea EBA   EtnoBotanice Anihilate   video poze

Senatorul PNL Dolj iniţiază un proiect de lege prin care comerţul cu etnobotanice va fi pedepsit cu ani grei de puşcărie, la fel ca şi în cazul drogurilor de mare risc.  

Potrivit lui Mario Ovidiu Oprea, sintagma “droguri uşoare” ar trebui eliminată, iar magazinele de produse etnobotanice ar trebui interzise cu desăvărşire, având în vedere efectul devastator al acestor substanţe în rândul tinerilor. Asta pentru că magazinele cu pricina prosperă în continuare, în ciuda interdicţiilor legislative instituite în ultima perioadă. Oprea spune că a identificat în Craiova trei asemenea unităţi care, potrivit specialiştilor, au vânzări de sute de milioane de lei pe zi, evoluţia acestora neputând fi stopată, în opinia sa, decât printr-o înăsprire drastică a pedepselor.

Senatorul recurge la iniţierea unui proiect de lege, mai ales că bănuieşte anumite interese “portocalii” în protejarea tacită a comerţului cu substanţe etnobotanice, amintind de declaraţia Elenei Băsescu privind legalizarea consumului de droguri uşoare din campania pentru alegerile europarlamentare.

În plus, Oprea a mai găsit o modalitate de a lovi comerţul cu etnobotanice la nivel local, până la adoptarea legii. “Voi discuta cu consilierii locali ai PNL din Craiova pentru a iniţia în cel mai scurt timp o hotărâre de consiliu local în acest sens. Consiliul local nu poate interzice acest comerţ, dar poate stabili o distanţă minimă la care sp fie amplasate aceste magazine faţă de şcoli şi biserici de exemplu. Nu-i poate împiedica nimeni să stabilească această distanţă minimă la 5 kilometri de exmplu, pentru a scoate aceste magazine definitiv în afara oraşului”, a declarat Oprea.