Marin Gheorghe, mentorul echipei ce a condus primaria Filiaşi, candidează la fotoliul de edil şef

costelus 1 300x225 Marin Gheorghe, mentorul echipei ce a condus primaria Filiaşi, candidează la fotoliul de edil şef poze

Guvernul a adoptat, săptămâna aceasta, hotărârea potrivit căreia alegerile locale parţiale pentru primari se vor desfăşura în data de 27 iunie 2021. În judeţul Dolj, mai multe localităţi vor fi obligate, potrivit legii, să organizeze alegeri, după ce edilii şefi de aici fie au fost declaraţi incompatibili, fie au decedat.

În oraşul Filiaşi, primarul Costeluş Ilie Gheorghe a pierdut procesul cu ANI, în ciuda tuturor încercărilor de a demonstra că nu s-a aflat într-o situaţie de incompatibilitate. Acesta a adus, în favoarea sa, o serie de dovezi care nu au fost acceptate însă de către oficiali. În această situaţie, edilul şef care a câştigat alegerile de anul trecut, cu un procent covârşitor, peste 90%, s-a văzut obligat să renunţe să îi reprezinte pe alegători.

Astfel, locuitorii oraşului Filiaşi, care în ultimii ani cunoscuse o dezvoltare emblematică, vor fi nevoiţi să se prezinte, din nou, la urne pentru alegerea unui primar, pe data de 27 iunie 2021.

Votanţii au şansa să continue tradiţia unei dezvoltări de lungă durată, din partea PSD, candidând Marin Gheorghe, tatăl fostului edil şef Costeluş Ilie Gheorghe. Echipa PSD a decis desemnarea acestui candidat ţinând cont că Marin Gheorghe a fost cel care a oferit suport constant, atât pe parte economică cât şi juridică, tinerei echipe care a condus primăria Filiaşi în ultimii ani.

Marin Gheorghe este o persoană cunoscută ca fiind mentorul fostului primar – Costeluş Ilie Ghorghe dar şi al viceprimarului Laurenţiu Florescu. Candidatul PSD la alegerile din 27 iunie 2021 are o vastă experienţă dobândită după ocuparea funcţiei de director al BCR, o perioadă îndelungată.

De altfel, după ce Marin Gheorghe şi-a anunţat candidatura la funcţia de primar, tot mai mulţi filişeni şi-au manifestat intenţia de a-l susţine pentru a se continua proiectele implementate de către predecesorul său.