Marijean cu ochii pe regiunile UE

m marijean Marijean cu ochii pe regiunile UE poze

Marian Jean Marinescu: “Mai intai identificarea cerintelor regiunilor si apoi construirea bugetului pentru rezolvarea acestor cerinte”. 

Vicepresedintele PPE, Marian-Jean Marinescu, a condus lucrările Biroului Grupului de la Budapesta (Biroul grupului PPE, reunit la Budapesta pe 4 şi 5 martie), pe tema politicii de coeziune, subliniind necesitatea stabilirii cerintelor reale ale diferitelor regiuni pentru ca mai apoi sa fie identificate resursele adecvate pentru satisfacerea acestora, precizează un comunicat al PPE.

Europarlamentarul doljean a susţinut construirea bugetului comunitar în funcţie de nevoile concrete ale regiunilor europene, între care există încă grave discrepanţe economice. “Uniunea Europeana, cu 27 de state membre, este formata din 268 de regiuni. Intre acestea exista mari disparitati economice si sociale. Scopul politicii de coeziune este acela de a reduce aceste diferente si de a spori potentialul acestor regiuni, pentru a contribui la cresterea competitivitatii pe piata unica a UE.Cel mai important lucru este sa nu pierdem din vedere motivele pentru care care a fost creata politica de coeziune si anume sprijinirea regiunilor sarace din Europa, stimularea cresterii economice si crearea de noi locuri de munca. Trebuie gasit un echilibru intre rationalizarea cheltuielilor si nevoia de echilibru in dezvoltarea regiunilor europene, cu scopul de a stimula  competitivitatea economiei UE”, a precizat Marian Jean Marinescu.