Marijean: Bugetul UE pe 2012, concentrat pe investiţii

marijean Marijean: Bugetul UE pe 2012, concentrat pe investiţii poze

“Se pune accentul pe creşterea economică şi coeziune în cadrul unui buget realist”, consideră europarlamentarul doljean Marian-Jean Marinescu, vicepreşedintele grupului PPE din Parlamentul European.

Proiectul de buget pe 2012 al UE a fost prezentat ieri  de comisarul european Janusz Lewandowski, documentul urmând să fie negociat în perioada următoare de Parlamentul şi Consiliul European.

“Salutăm importanţa acordată creşterii economice şi coeziunii, vizibilă în cadrul proiectului de buget al UE pentru 2012. Este nevoie ca bugetul pentru anul viitor să aibă în vedere realităţile economice actuale, precum şi atingerea obiectivelor UE stabilite de strategia Europa 2020. Bugetul UE are avantajul că este concentrat pe investiţii, o caracteristică ce poate completa eforturile Statelor Membre de contracarare a efectelor crizei economice. Pentru anul 2012, Comisia a făcut o alegere bună  propunând intensificarea investiţiilor în vederea creşterii economice, crearea de noi locuri de muncă precum şi pentru cercetare şi inovare. De asemenea, Grupul PPE consideră că este necesar să se evite cheltuielile ineficiente. Vom examina cifrele în detaliu pentru a evita cheltuielile duble”, a declarat Marian Jean Marinescu.