Marian Vasile – PNL: Plângăcioasa Olguța își pregătește demisia!

Astăzi, la sediul PNL Dolj, a avut loc o conferinţă de presă susţinută de preşedintele PNL Craiova, Marian Vasile şi vicepreşedintele Teodor Sas, consilieri municipali, care au luat la țintă activitatea primarului Lia Olguța Vasilescu, mai ales ultimele declarații ale edilului șef cu privire la alocările de fonduri de la bugetul central.

Lia Olguţa Vasilescu nu are soluţii pentru problemele Craiovei, susține Marian Vasile, care spune că atitudinea „plângăcioasă” a edilului șef face rău orașului. “Cand văd că dă înghețul și n-a venit încă iarna, mă uit să văd ce-a mai declarat doamna primar. Am asistat, din nou, la o tentativă a doamnei primar Lia Olguţa Vasilescu de a manipula grosolan craiovenii încercând să-şi ascundă neputinţa în a rezolva problemele oraşului nostru. Prin încercarea de manipulare a anunţat că nu se vor mai realiza investiţii în anul 2021 din cauza guvernului. Astfel de mesaje denota doar nepricepere în a conduce acest oraş! Un primar care se plânge mereu, se văicăreşte şi care ne spune că nu are soluţii este, probabil, un primar care îşi pregăteşte demisia. Dânsa a venit cu câteva zile înainte de a se termina anul 2021 şi a spus că nu mai poate realiza nicio investiţie din cauza guvernului. De ce doamna primar are zero investiţii? Pentru că nu gestionează bine banii craiovenilor. Nu are investiţii pentru că nu atrage investitori, nu creează un climat economic favorabil în Craiova astfel încât aceştia să înfiinţeze noi locuri de muncă. Declaraţiile dânsei denotă incompetenţă şi văicareală şi transmit permanent că din cauza altora nu se face nimic pentru Craiova”, a declarat Marian Vasile.

 

Șeful PNL Craiova a ținut să dea și câteva exemple despre modul de chelturie a banilor publici la Craiova pentru a demonstra „lipsa de viziune” a primarului: “Doamna primar nu face conferinţe pentru a explica cum a cheltuit banii craiovenilor, ca să înţelegem de ce nu are fonduri de investiţii. Cum a cheltuit Primăria Craiova banii în primul semestru din 2021? Dintr-un total de peste 303 de milioane de lei, 277 de milioane sunt cheltuieli de funcţionare. Din 2012 până în prezent, conducerea PSD a oraşului nu a reuşit să limiteze cheltuielile de funcţionare şi să reducă risipa banilor publici. Cheltuielile secţiunii de dezvoltare sunt de doar 25 de milioane de lei, sub 10% din total cheltuieli. Doamna primar cheltuie inutil şi din acest motiv nu are bani de investiţii. Din aceste cheltuieli ale secţiunii de funcţionare, adică din cele 277 de milioane de lei, peste 44 de milioane merg către capitolul Cultură, Recreere şi Religie, capitol în care intră şi întreţinerea spaţiilor. Pentru protecţia mediului 25 de miloane de lei, iar pentru protecţia cetăţenilor doar 17 milioane . Ca să vedeţi ce haotic este construit bugetul Craiovei, protecţia mediului primeşte mai mulţi bani decât protecţia cetăţenilor şi dublu faţă de sănătate – 12 milioane de lei. Toate aceste lucruri denotă lipsa de viziune a primarului actual al Craiovei”, a subliniat Marian Vasile.

Sas: Olguța „Panseluța” Vasilescu a eșuat lamentabil

La rândul său, vicepreşedintele PNL Craiova, consilierul Teodor Sas a criticat modul în care primarul Lia Oguţa Vasilescu administrează oraşul.  “Vreau să o rog pe doamna primar “Panseluţa” Lia Olguţa Vasilescu să lase la o parte politica şi să se apuce de administraţie, fiindcă în primul an de mandat a eşuat lamentabil. Absorbţia fondurilor europene la nivelul oraşului Craiova este foarte scăzută, suntem în pragul iernii şi craiovenii riscă să rămână fără căldură. Aşa cum administraţia PSD de la Craiova a eşuat lamentabil în realizarea cartierului chinezesc şi în reabilitarea termică a blocurilor, aşa există riscul să eşueze în a furniza căldură craiovenilor. Acum critică guvernul pentru că nu i-a dat bani din fondul de rezervă. Suma alocata la nivelul judeţului Dolj, pentru aproape 100 de comune, are aceeaşi valoare cât a cheltuit doamna primar pe acordul cadru pentru achiziţia de panseluţe. De aceea îi spun doamna primar Olguţa “Panseluţa” Vasilescu. Aceasta este prioritatea Municipiului Craiova? Să achiziţioneze plante şi pietricele colorate de milioane de euro? Să cumperi ierburi verzi pe pereţi la preţul de 4000 de lei/mp? Asta e prioritatea municipalităţii? Sau prioritatea ar fi să găsească soluţii pentru furnizarea căldurii, să găsească soluţii pentru repararea străzilor sparte de avariile Companiei de Apă, să reabiliteze şcolile sau să atragă investitori?! Peste doi ani se încheie exerciţiul financiar 2014-2021 şi Craiova este la sub 20% absorţie de fonduri europene. În scurt timp începe exerciţiul financiar 2021-2027 şi Craiova nu are o strategie de dezvoltare, iar doamna primar doar se văicăreşte. Mai mult decât atât, aţi văzut vreun pat ATI făcut în pandemie, în ultimul an, în cele trei spitale aflate în subordinea primăriei Craiova?! Zero! Doamna primar doar se plânge şi acuză guvernul că nu ia măsuri. Dar administraţia locală a luat vreo măsură să facă vreun pat ATI în ultimul an?! Nicio măsură! Mulţi bani din bugetul Craiovei sunt cheltuiţi inoportun! Cu tupeu, obrăznicie şi minciună nu poţi să administrezi un oraş”, a încheiat Teodor Sas.