Marian Vasile (PNL): Administrația PSD face victime!

stroevasilepnl Marian Vasile (PNL): Administrația PSD face victime! poze

Indiferența PSD bagă craiovenii în spital! Un accident nefericit soldat cu victime s-a petrecut, astăzi, pe Calea București, la Institut. Două autoturisme au fost implicate într-un incident rutier, iar una dintre mașini s-a răsturnat accidentând trei persoane care așteptau tramvaiul pe peron. Administrația PSD care conduce orașul este complice la rănirea acestor craioveni! De ce? Pentru că nimic din toate astea nu s-ar fi întâmplat dacă autoritățile locale ar fi ținut cont de un lucru elementar: montarea unor garduri de protecție pentru călătorii care circulă cu tramvaiul.

În calitate de consilier local al municipiului Craiova din partea Partidului Național Liberal acuz administrația PSD de incompetență și indolență, având în vedere că o solicitarea oficială privind montarea de garduri de protecție la peroanele de tramvai de pe Calea București a existat încă din 2016.

În iulie 2016, Primăria Craiova a primit o adresă de la ADR Sud-Vest Oltenia prin care i se punea în vedere să monteze niște balustrade cu rol de protecție a călătorilor aflați pe peroane. În august 2016, primăria răspundea ADR că va demara demersurile necesare pentru a monta aceste balustrade. Ce a făcut Primăria Craiova pentru siguranța celor care circulă cu tramvaiul? NIMIC. Au trecut trei ani, iar primăria nu a mișcat un deget iar astăzi, trei craioveni au avut de suferit de pe urma incompetenței și indolenței pesediștilor care conduc vremelnic destinele acestui oraș.

Mai jos aveți citate din răspunsurile de la acea vreme ale Agenției de Dezvoltare Regională și ale Primăriei Craiova, la solicitarea cotidianului Gazeta de Sud.

La 19 iulie 2016, ADR SV Oltenia solicita Primăriei Craiova „să transmită demersurile întreprinse în vederea îmbunătățirii accesului și siguranței călătorilor pe peroanele de tramvai, având în vedere semnalele din presă și aspectele constatate în cadrul vizitelor de monitorizare realizate de personalul ADR” și chiar recomanda autorităților locale să aibă în vedere și montarea unor balustrade (garduri) cu rol de protecție a călătorilor aflați pe peroane.
Răspunsul primăriei către ADR SV Oltenia a venit pe data de 9 august 2016. Iată cum suna informarea transmisă de ADR către Gazeta de Sud:

„Având în vedere ambele aspecte care vizează creşterea siguranţei călătorilor şi accesibilităţii în tramvaie – modificarea lăţimii, cât şi amplasarea unor garduri de protecţie a călătorilor aflaţi în staţiile de tramvaie, Primăria Craiova ne-a informat, prin adresa 8920/9.08.2016, că va realiza un proiect separat în cadrul căruia aceste intervenţii vor fi abordate simultan. Conform comunicării oficiale din partea primăriei, în perioada următoare instituția va întreprinde demersuri pentru bugetarea și contractarea în baza unei proceduri de achiziție publică a proiectării și execuției lucrărilor de modificare a lățimii peroanelor, precum și achiziția și montarea gardurilor de protecție a călătorilor din stațiile de tramvai”.
În decembrie 2016, Primăria Craiova a răspuns unei întrebări referitoare la bugetarea lucrărilor de montare a gardurilor de protecție a călătorilor care așteaptă tramvaiul pe peroanele de pe Calea București:

„Referitor la sursa de finanţare, începerea lucrărilor şi impedimente care vor apărea în trafic, vă comunicăm că vor trebui alocate fonduri pentru bugetarea în cursul anului viitor a DALI şi PT, privind modificarea şi echiparea peroanelor de tramvai cu garduri pentru protecţia călătorilor aflaţi în staţie. În consecinţă, după procedurile de achiziţie publică ce vor fi derulate se va putea determina data şi durata intervenţiei, iar în funcţie de specificaţiile din documentaţia tehnică se vor putea aprecia condiţiile de intervenţie în trafic.”

Somez Primăria Craiova să spună, cu nume și prenume, cine se face vinovat de acest lucru! Cine a decis să nu se țină cont de recomandarea ADR Sud-Vest Oltenia? Cine a decis să nu aloce fondurile necesare acestei mici investiții, dar extrem de importantă pentru siguranța craiovenilor? Craiovenii trebuie să afle adevărul. Au acest drept!

Marian Vasile,

Consilier local al municipiului Craiova din partea Partidului Național Liberal