Marian-Jean Marinescu: Noua strategie Europeana pentru turism: “Contractul standard intre turist si operator – un pas logic”

mjm Marian Jean Marinescu: Noua strategie Europeana pentru turism: Contractul standard intre turist si operator   un pas logic  poze

Comisia pentru Transport si Turism a votat marţi raportul referitor la Europa ca destinatie turistica principala in lume.

Una dintre cele mai importante realizari ale acestui raport este introducerea necesitatii elaborarii unei Carte a drepturilor si responsabilitatilor turistilor care sa cuprinda, printre altele, principiile privind accesibilitatea, furnizarea informatiilor referitoare la preturi si compensatii in mod transparent.

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu a depus sase amendamente: “Amendamentele pe care le-am depus au subliniat necesitatea protejarii drepturilor turistilor prin lege, iar elaborarea unei Carte care sa cuprinda toata legislatia existenta azi la nivel european privind drepturile consumatorilor este un prim pas in aceasta directie”. Marian-Jean Marinescu este vicepresedinte al grupului PPE si membru al Comisiei pentru Transport si Turism.

Europarlamentarul democrat-liberal a propus in urma elaborarii Cartei cu drepturile turistilor, “introducerea contractului standard intre turist si operator, la nivel european, ca urmator pas logic in calea armonizarii si protejarii drepturilor turistilor europeni.”

Printre punctele cheie continute in raport se afla armonizarea clasificarii hotelurilor, promovarea unui turism sustenabil si diversificat, promovarea Europei turistice sub o marca comuna – “Marca Europa” – in special pentru a atrage fluxuri de turisti din statele BRIC (Brazilia, Rusia, India si China) si introducerea unei “marci europene de calitate” care sa completeze si sa sustina marcile nationale existente.

“Europa trebuie sa aibă o strategie clara pentru a-si mentine pozitia fruntasa de destinatie turistica in lume, iar raportul constituie un progres vizibil in aceasta directie, punand in aplicare noile prevederi ale tratatului de la Lisabona, care permit Uniunii Europene coordonarea tursimului european” a incheiat Marian-Jean Marinescu.

Raportul privind “Europa, destinatia turistica favorita la nivel mondial – un nou cadru politic pentru turismul european” va fi votat in sedinta plenara din septembrie 2011.