Marian Jean Marinescu: Craiova, Capitala Spațială a Europei între 19-27 aprilie

Marinescu MEP 2 Marian Jean Marinescu: Craiova, Capitala Spațială a Europei între 19 27 aprilie poze

 

Expoziția “Spațiul European” a Comisiei Europene ajunge, în perioada 19-27 aprilie, în piața Mihai Viteazul din Craiova. Orașul din Bănie va fi a 19-a gazdă a caravanei în turneul său european, după opriri în orașe precum Madrid, Roma, Bruxelles, Viena sau Londra. Intrarea este liberă.

 

Expoziția interactivă va fi inaugurată pe 18 aprilie în prezența europarlamentarului PDL Marian-Jean Marinescu, raportor al Parlamentului European pentru sistemele de radionavigație prin satelit Galileo și EGNOS, căruia îi aparține inițiativa de a aduce expoziția la Craiova.

 

Craiova va fi capitala spațială’a Europei. Este pentru prima datăcând expoziția vine în România. Mulțumesc Comisiei Europene și în special comisarului european pentru industrie, Antonio Tajani, pentru deschiderea arătatăși vreau săfelicit autorităților locale pentru mobilizarea exemplară. Îi invit pe toți cei interesați de proiectele spațiale ale Uniunii Europene săviziteze expoziția, a spus Marian-Jean Marinescu.

 

În cadrul expoziției vor fi ilustrate, într-un mod interactiv, beneficiile pe care spaţiul și programele spațiale ale Uniunii Europene le au pentru Pământ, inclusiv prin prezentări despre programele europene Galileo, EGNOS și Copernicus. Mai mult, cu ajutorul telescopului amplasat în spațiul expoziției vor putea fi observați pe cer sateliții europeni, iar vizitatorii vor avea la dispoziție “OmniGlobe”, o hologramă a atmosferei Pământului.

 

Pe lângă punctele de informare interactive din spațiul expoziției, accesibile oricând în timpul programului, se vor organiza câte trei prezentări de 15 minute în fiecare zi, susținute de specialiști într-un limbaj accesibil, urmate de întrebări și răspunsuri din partea publicului. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 19-27 aprilie între orele 09:00 și 19:00 în zilele lucrătoare și de la 10:00 la 22:00 în weekend. Prezentările de 15 minute se vor desfășura cu începere de la orele 16:30, 17:30 și 18:30. De asemenea, pe 23 aprilie publicul va avea ocazia să îl întâlnească la Craiova pe Dumitru-Dorin Prunariu, primul cosmonaut român.