Marian Irinei, PNL Dolj: High Tech Industry Park NU este realizarea Primăriei Craiova!

irinei Marian Irinei, PNL Dolj: High Tech Industry Park NU este realizarea Primăriei Craiova! poze

Citesc în presa scrisă despre conferința susținută la Primăria Craiovei cu privire la subiectul High Tech Industry Park. Asistăm din nou la o manipulare a opiniei publice cu privire la cel de-al doilea Parc Industrial al Craiovei, High Tech Industry Park, cu care Primăria se laudă și îl asumă, deși este un proiect exclusiv al Consiliului Județean Dolj.

De ce primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, și consilierul municipal Marin Nicoli au ales acest moment pentru a susține o conferință de presă despre un proiect de anvergură care nu le aparține?

De ce nu a susținut-o președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, care „întâmplător” se află la Comitetul European al Regiunilor sau vicepreședintele Cristinel Iovan?

Este mai mult decât evident felul în care PSD ajunge să jongleze cu astfel de lucruri și felul în care funcționează administrația publică acaparată de aceștia. Cu atât mai mult, întrebarea pe care o adresez public domnului Marin Nicoli este: „Pe cine reprezentați?”.

Cu siguranță nu pe alegătorii dumneavoastră, din moment ce ați fost prezent la acea conferință de presă în calitate de administrator al acestui Parc Industrial și nicidecum de consilier municipal. Sau probabil ar trebui să le spuneți acelorași alegători cum este să primiți remunerație prin prisma celor trei locuri de muncă pe care le aveți (Parc Industrial, High Tech Industry Park și consilier municipal), bine remunerate, unde mai punem că deja ați devenit și expert în a face recomandări exagerate de mărire a remunerației membrilor consiliilor de administrație.

În aceeași măsură, tot în conferința de presă, s-a vorbit despre firma Spirit Circuits ca fiind una dintre firmele care au licitat și au câștigat contracte de închiriere, dar care sunt, de fapt, și celelalte firme câștigătoare?

De ce nu s-a spus absolut nimic despre celalalte firme? Câte locuri de muncă creează fiecare? Care sunt domeniile de activitate ale acestor firme? De asemenea, alte întrebări ce se impun: Unde au fost făcute publice aceste licitații? Au fost respectate procedurile? Când au fost făcute aceste licitații? Câte firme au participat?

Iată câteva întrebări la care domnul administrator ar trebui să ne răspundă, având în vedere că a fost vorba de o licitație și tot acesta, în cealaltă calitate a sa, de consilier municipal, ar trebui să cunoască și să pledeze pentru transparență instituțională. Dacă s-a vorbit atât de mult despre beneficiul cetățenilor, menționez că acesta este dreptul lor, de a afla care sunt și celelalte firme care au participat la licitație.

Este de la sine înțeles că Lia Olguța Vasilescu nu a reușit să creeze locuri de muncă promise pentru craioveni, dar să-și apropie crearea unor noi locuri de muncă, în condițiile în care High Tech Industry Park este în administrarea Consiliului Județean Dolj?

Ceea ce s-a întâmplat nu este nimic mai mult decât o manipulare grosolană și o lipsă de corectitudine față de craioveni, cărora nu li s-a spus adevărul.

Marian Irinei,

Consilier județean PNL Dolj