Marea Debarasare, trimestrial, dar dublu

m primaria craiova Marea Debarasare, trimestrial, dar dublu poze

Primăria Craiova anunţă continuarea programului Marea Debarasare, derulat sub patronajul Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile. Trimestrial, timp de două zile, craiovenii pot scăpa de Deşeurile de Echipamente Eletrice şi Electrocasnice (DEEE), transportate gratuit la centrele de colectare. 

“Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile, împreună cu organizaţiile colective  Ecotic, Environ şi Recolamp, continuă să organizeze campania de  colectare  a  echipamentelor  electrice  şi  electronice  „Marea Debarasare”.
Începând din acest an, programul campaniei de Colectare a Deşeurilor de Echipamente Electrice şi Electronice (DEEE) a fost modificat la propunerea Ministerului Mediului şi Pădurilor.
Astfel colectarea va avea loc trimestrial.
Pentru o mai bună eficienţă, debarasarea şi colectarea deşeurilor se va desfăşura pe parcursul a două zile pentru fiecare ediţie, în ultimele zile de vineri şi sâmbătă ale fiecărui trimestru.
Prima ediţie a campaniei „Marea Debarasare” va avea loc în zilele de vineri 26 martie şi sâmbătă, 27 martie 2010.
Primăria Municipiului Craiova, prin Serviciul Public de Salubritate, împreună cu firme autorizate să colecteze aceste deşeuri organizează această campanie după următorul program:
– între orele 8.00-10.00 – deţinătorii de DEEE-uri care locuiesc la bloc le vor depozita lângă platformele gospodăreşti, iar cei care locuiesc la casă le vor depozita în faţa porţii.
– după ora 10.00 va avea loc colectarea şi transportul deşeurilor către centrele de colectare.
La numărul de telefon 0251/422 733 – dispeceratul Serviciului Public de Salubritate Craiova, vor fi preluate apelurile vârstnicilor şi ale persoanelor cu probleme de sănătate, care nu se pot deplasa în vederea depunerii deşeurilor la punctele mai sus menţionate.
Conform prevederilor Ordinului nr.2/2004 cu modificările şi completările ulterioare, transportul deşeurilor de la deţinător la centrele de colectare se va realiza pe baza formularelor de încărcare/descărcare şi expediţie/transport, formulare ce vor fi completate de către generatori”, precizează un comunicat al primăriei Craiova.