Marea comasare din spitale: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Cardiologie şi Pneumoftiziologie Craiova

m policlinica spital Marea comasare din spitale: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Cardiologie şi Pneumoftiziologie Craiova poze

Ministerul Sănătăţii – alba neagra cu spitalele din Dolj. Abia ce le-a predat autorităţilor locale, că le comasează retroactiv.

Lista unităţilor spitaliceşti supuse comasării, publicată azi de Ministerul Sănătăţii face harcea parcea harta spitalelor din Dolj. Deşi doar în urmă cu câteva luni ministerul a aruncat în ograda autorităţilor locale unităţile medicale din Dolj, acum s-a răzgândit şi le comasează retroactiv.

Nimic din ce-a dat Guvernul primăriilor şi CJ Dolj nu mai rămâne la locul lui.

Consiliul Judeţean Dolj a primit spre exemplu anul trecut Spitalul de la Leamna şi Spitalul Orăşenesc Dăbuleni. Conform listei publicate azi pe site-ul MS, nici una din cele două spitale nu va mai exista ca atare. Spitalul de la Leamna va fi comasat cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, în timp ce spitalul din Dăbuleni va fi comasat cu spitalul orăşenesc din Segarcea.

Spitalul de Urgenţă din Craiova va mai înghiţi, pe lângă unitatea de la Leamna, şi centrul de Cardiologie din Craiova.

comasare Marea comasare din spitale: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Cardiologie şi Pneumoftiziologie Craiova poze

În plus, nici unităţile medicale date în urmă cu câteva luni primăriei Craiova nu rămân la locul lor. Municipalitatea craioveană a primit în 2010 de la minister trei spitale, consilierii locali abia ce-au aprobat consiliile de administraţie pentru cele trei unităţi, însă trebuie s-o ia de la capăt cu reorganizarea, întrucât vor mai avea de administrat o singură unitate spitalicească. Atât Spitalul de Boli Infecţioase, cât şi cel de Neuropsihiatrie vor fi comasate cu Spitalul Municipal “Filantropia”.