Mândria de a fi oltean: Ionuţ Mitrică, karateka cu peste 100 de medalii

ionut mitrica Mândria de a fi oltean: Ionuţ Mitrică, karateka cu peste 100 de medalii poze

Ionuţ Mitrică, sportiv al Clubul Sportiv Bushi Craiov şi CS Universitatea Craiova, secţia karate, a obţinut de-a lungul anilor peste 100 de medalii la concursurile naţionale şi internaţionale la care a participat. La doar 18 ani se poate lăuda deja cu un palmares de invidiat care denotă munca şi pasiunea pentru karate. A început să practice acest sport acum 10 ani, pe când era doar un copil.

“Eram în clasa I. A venit la vremea aceea un antrenor în şcoală care ne-a informat despre antrenamentele de karate pe care le susţinea. Deşi eram un copil, am fost încântat de acest sport şi am decis să merg la sală. De atunci nu am mai renunţat. Stilul pe care îl practic se numeşte shotokan şi mi se potriveşte foarte bine”, a povestit Ionuţ Mitrică.

Primul antrenor, Ionuţ Lupu, a fost cel care i-a dezvoltat dragostea pentru acest sport. În prezent, sensei Geri Mitroi, de la Clubul Sportiv Bushi Craiova, este antrenorul băiatului, aceasta reuşid, prin metoda de antrenament, să îl impulsioneze să facă performanţă.

„Facem altceva la fiecare antrenament aşa că nu ai cum să te plictiseşti. Cel mai mult îmi place kata unsu. Acesta este şi motivul pentru care cele mai multe medalii le-am obţinut la kata.  Îmi place să muncesc iar pentru a fi cel mai bun mă antrenez cam 2 ore şi jumătate, în fiecare zi, cu excepţia zilei de duminică, când facem pauză”, a spus Ionuţ Mitrică.

ionut mitrica2 Mândria de a fi oltean: Ionuţ Mitrică, karateka cu peste 100 de medalii poze

Sportivul a obţinut centura neagră în anul 2007, visul lui fiind să obţină centura neagră 2 Dani în toamna acestui an.  A participat la peste 150 de concursuri, cele mai recente fiind: Campionatul European din Moscova, locul I –  seniori – kata echipe, Campionatul Mondial din Turcia,  locul III – kumite individual şi locul II kumite echipe, Campionatul Naţional Interstiluri din Bucureşti, locul I  – kata tineret,  locul I – kumite.  În prezent cel mai mult îşi doreşte să obţină o medalie la Campionatul Mondial de seniori care se va desfăşura la sfârşitul lunii martie, în Istambul.

În prezent, băiatul este elev al Liceului cu Program Sportiv Petrache Trişcu, dorind să urmeze cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, pentru ca mai apoi să devină antrenor de karate.

“Părinţii sunt de acord cu alegerea mea. De la început m-au sprijinit şi m-au încurajat să fac ceea ce îmi doresc. De aceaşi părere sunt şi prietenii mei care majoritatea sunt sportivi. În timpul liber mai ieşim şi jucăm fotbal dar rar pentru că cel mai mult timp îl dedicăm artelor marţiale”, a spus Ionuţ Mitrică.

ionut mitrica3 Mândria de a fi oltean: Ionuţ Mitrică, karateka cu peste 100 de medalii poze