Manda: USL rezolvă ajutoarele de încălzire, nu disputele inutile

Preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, a afirmat că Uniunea Social Liberală este preocupată de soarta oamenilor, şi nu are timp de dispute inutile. Liderul social-democraţilor din judeţul Dolj a declarat că Guvernul României a adoptat o ordonanţă de urgenţă care urmăreşte realizarea unei protecţii sociale focalizată pentru cele mai defavorizate segmente ale populaţiei în perioada sezonului rece 2013 – 2014.
“Există o preocupare reală a USL pentru perioada rece care se apropie. Populaţia trebuie să ştie că se menţine sistemul actual de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţelor cu energie termică în sistem centralizat. Persoanele şi familiile cu venituri reduse vor primi ajutoare cuprinse între 48 lei şi 240 lei pentru încălzirea cu energie electrică, în timp ce cuantumul ajutoarelor pentru încălzirea cu gaze naturale va fi majorat pentru a acoperi creşterea cu 6 % a preţului la gazele naturale”, a spus preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda.
De asemenea se introduce procedura solicitării de informaţii de către primar de la instituţiile/autorităţile competente, pe bază de protocol sau, după caz, de la solicitantul ajutorului de documente justificative privind componenţa familiei, veniturile realizate şi situaţia juridică a locuinţei. “Se introduce ancheta socială ca mijloc de verificare a îndeplinirii condiţiilor de acordare a ajutoarelor, în situaţiile care nu pot fi determinate cu exactitate pe baza documentelor justificative, iar pentru ajutoarele de încălzire cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, se propune plata acestora la începutul sezonului rece”, a mai precizat preşedintele Claudiu Manda.
Biroul de presă al PSD Dolj