Manda: Tramvaiele nu circulă noaptea pe furiș. Deocamdată! De când se reia transportul electric în Craiova

IMG 0818 Manda: Tramvaiele nu circulă noaptea pe furiș. Deocamdată! De când se reia transportul electric în Craiova poze

Șeful RAT SRL a anunțat ieri data de la care se reia transportul cu tramvaiul prin Craiova, data stabilită fiind cea de 31 martie. 

Sorin Manda a susținut ieri o conferință de presă ca să contracareze, spune el, zvonurile lansate pe seama slr-ului municipal de transport pe rețelele de socializare. „Am putut citi în ultima perioadă pe mediile de socializare tot felul de zvonuri. Unul e că noaptea circulă tramvaiele pe furiș pe Calea BUcurești. Mă gândesc că, dacă se întâmpla acest lucru, se găsea cineva să le facă o poză și s-o dea la presă să o vedem cu toții. De la începutul reabilității liniei de tramvai, din 2013, s-a circulat o singură dată, după amiaza, pe 17 decembrie, când am efectuat probe, după cum am anunțat. Se mai spune că șinele nu sunt la distanța corespunzătoare sau că ne e frică să dăm drumul tramvaielor peste pasajul suprateran, lucruri de asemenea false. Vă aduc aminte că, la probele din decembrie, tramvaiul a ieșit din depoul nostru, a mers până la Ford și s-a întors înapoi pe aceste șine și pe pasaj. Adevărul este că am întârziat repunerea în funcțiune a tramvailui pentru că nu a avut loc recepția firului de contact, realizat în cadrul proiectului mai amplu de pe Calea București, acesta urmând a fi recepționat la final, odată cu restul componentelor din proiect: asfaltul de pe Calea București, pistele de bicicliști și toate celelalte”, a declarat Manda.

Administratorul RAT SRL spune însă că amatorii vor putea vedea la discreție tramvaie circulând în nocturnă prin oraș în perioada 24-31 martie.

„Din ultimele discuții pe care le-am avut cu constructorul și cu cei de la primărie, recepți lucrărilor de pe Calea București, inclusiv a firului de contact al tramvaiului va avea loc pe data de 25 martie, urmând ca la ședința de consiliu local de pe 31 martie să ne fie dat în concesiune. DIn acea dată sperăm să putem relua transportul cu tramvaiul în Craiova. Sperăm să ne mișcăm repede și să obținem viza de legalitate de la Prefectură rapid ca să începem din aceeași zi. Între 24 și 31 martie vom semna un protocol cu primăria Craiova și vom da drumul la tramvaie pe șine pentru ca vatmanii noștrii, care nu au avut activitate în ultimii trei ani să-și recapete deprinderile. Pentru a nu pune siguranța traficului în pericol, acest lucru se va face pe timp de noapte, după cum ne-am pus de acord cu reprezentanții primărei și ai poliției rutiere, a mai spus Manda.”