Manda: Referendum constituţional de o zi, două sau trei. Durata nu e atributul lui Băsescu!

manda1 Manda: Referendum constituţional de o zi, două sau trei. Durata nu e atributul lui Băsescu! poze
Curtea Constituţională a decis miercuri, 26.06.2013, că modificarea Legii referendumului, prin care se reduce la 30% pragul electoral, este constituţională, dacă nu se aplică referendumurilor organizate în decurs de un an de la data intrării în vigoare a actului normativ. Decizia Curţii Constituţionale vine pe fondul unei dorinţe a USL de a organiza în această toamnă un referendum pentru revizuirea Constituţiei României.
Întrebat cum va ieşi USL din această situaţie, în cadrul emisiunii SUBIECTIV, la Antena3, preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, a declarat că este aşteptată motivarea Curţii Constituţionale, dar sunt mai multe variante de lucru: „Avem două variante. Prima ar fi aceea să aşteptăm un an de zile şi să nu riscăm un referendum care să nu aibă o majoritate de 50%. A doua variantă ar fi să avem mai devreme un referendum privind aprobarea Constituţiei României, dar putem să discutăm despre acest subiect din toamnă, după ce Parlamentul va vota o formă a Constituţiei, cu modificările care vor veni de la Comisia de la Veneţia, şi să facem referendumul o zi, două sau trei. Dar până să luăm o decizie, aşteptăm motivarea deciziei Curţii Constituţionale”.
Preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, a mai declarat că nu preşedintele României stabileşte durata unui referendum: „Preşedintele României nu poate să stabilească durata unui referendum. Nu este atributul domniei sale”.
Biroul de presă al PSD Dolj