Manda, PSD: Vot pentru creşterea salariilor de edili

Pe 24 februarie 2014, Comisia pentru Muncă şi Protecţie Socială şi Comisia pentru Buget, Finanţe şi Bănci din Camera Deputaţilor s-au întrunit în şedinţă comună având pe ordinea de zi Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, pentru a emite un Raport comun.

Deputatul Claudiu Manda, vicepreşedinte al Comisiei pentru Buget, Finanţe şi Bănci a declarat că pe lângăcreşterea salariilor profesorilor debutanţi cu 10% şi acordarea deburse pentru medicii rezidenţiîn cuantum lunar de 670 lei, au reuşit în comisiile reunite să voteze şi amendamentul cu privire la creşterea indemnizaţiilor primarilor şi viceprimarilor: „Am dezbătut un proiect de lege, care a trecut de Senatul României încă din anul 2013, şi am reuşit, pe lângă măsurile care deja îşi fac efectul, creşterea salariilor profesorilor debutanţi cu 10% şi acordarea de burse pentru medicii rezidenţi, împreună cu colegii de la PNL, PC şi UNPR să trecem prin vot şi amendamentul prin care indemnizaţiile primarilor şi viceprimarilor vor creşte. Parlamentarii PDL au votat împotrivă sau s-au abţinut la acest amendament. Este o măsură care se impunea, pentru că nu este posibil ca un primar de comună să aibă o indemnizaţie mai mică decât salariul secretarului primăriei sau al şefului de post”.

Potrivit legii, procentele de creştere se vor aplica prioritar salariilor mai mici, mai exact primarilor şi viceprimarilor de comune şi oraşe, majorările ajungând, în unele cazuri până la 700 de lei.

Deputatul Claudiu Manda şi-a exprimat speranţa că proiectul de lege va intra cât mai repede pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor pentru a fi supus la vot.

Biroul de presă al PSD Dolj