Manda, PSD Dolj: Traian Băsescu la demagogie se pricepe cel mai bine

Într-o intervenţie telefonică, la un post de televiziune, deputatul Claudiu Manda a declarat că scrisoarea trimisă de către preşedintele României, Traian Băsescu, Camerei Deputaţilor cu privire la acciza pe combustibil este doar demagogie.

Liderul social-democrat a mai spus că banii încasaţi vor intra în construcţai de autostrăzi, iar suma previzionată a intra la bugetul de stat de 2,4 miliarde de lei va fi reîntregită. „Pentru mine este interesant cum Traian Băsescu, fost ministru al Transporturilor mai multe mandate, abia acum vine să ne spună  că nu avem resurse şi avem o problemă legată de autostrăzi. Lucrurile sunt foarte clare: acciza va fi încasată la bugetul de stat, iar banii vor fi folosiţi pentru construcţia de drumuri şi autostrăzi. Previziunea de venituri  la bugetul statului este de 2,4 miliarde de lei iar cheltuielile vor fi mai mari, aproximativ 4 miliarde. Deci, încasările la buget din acciză plus alte sume vor fi investite în construcţia de autostrăzi. Scrisoarea lui Traian Băsescu, preşedinte în funcţie care face opoziţie, sună cel puţin ciudat. Dar nu mă surprinde pentru că la demagogie se pricepe cel mai bine ”, a afirmat preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda.

Deputatul Claudiu Manda spune că Guvernul Ponta se poate lăuda cu 230 de kilometrii de autostradă în perioada2012- 2013 şi cu alţii care vor fi inauguraţi în acest an: „Guvernul Ponta poate vorbi despre 230 km de autostradă inauguraţi în 2012-2013, de 90 de km de autostradă vor fi finalizaţi în 2014. Se lucrează. Ne dorim să construim autostrăzi. Există un plan naţional de priorităţi al Guvernului Ponta. Şi noi suntem interesaţi să înceapă lucrările la autostrada Piteşti – Craiova şi la drumul expres Craiova – Calafat. Acest lucru va ajuta la dezvoltarea economie şi industriei din municipiul nostru. În ceea ce priveşte scrisoarea lui Traian Băsescu mă întreb ce îl deranjează de fapt: acciza pe combustibil sau că se construiesc autostrăzi, despre care spunea că nu ne trebuie?”.

 

Biroupresă PSD Dolj