Manda, PSD Dolj: România nu mai trăiește pe datorie. Pasul următor – creștere economică în buzunarul fiecărui cetățean

2014 e primul an Post-Criză în care România nu mai trăiește pe datorie având un excedent bugetar de 0,06% (peste 1,1 miliarde lei ) din PIB în primele 9 luni din 2014! Astăzi, România și Germania sunt singurele țări care au excedent bugetar. Avem resurse reale pentru a pune în practică tot ceea ce s-a aprobat pentru anii  2015 și 2016! ”Guvernarea responsabilă a premierul Victor Ponta a făcut ca România să nu mai trăiască pe datorie! Guvernul Ponta a redus risipa din banul public, spre deosebire de guvernările anterioare care au făcut mai puțin cu mai mult, Victor Ponta a reușit să facă mai mult cu mai puțin. Guvernul condus de Victor Ponta a redus risipa! Cheltuielile cu bunuri și servicii din buget au scăzut cu 1,5% la 9 luni 2014 față de aceeași perioada din 2013. Există încă mulți oameni care o duc greu în România, iar pasul următor e ca această creștere economică la nivel național să devină o creștere economică în buzunarul fiecărui cetățean. Important e că nu întrerupem ceea ce s-a pornit bine. Să nu o luăm de la capăt cu politicile de austeritate. Guvernul Ponta a demonstrat că se pot mări veniturile populației și se pot scădea taxele, iar în același timp să obții creștere economică”, a declarat președintele PSD Dolj, Claudiu Manda.

Guvernul condus de Victor Ponta a reușit o combinație decentă între consolidare fiscală, dreptate socială și stimularea sectorului privat. Victor Ponta a reîntregit salarii, a mărit pensii, a alocat mai mult pentru educație, sănătate și armată dar în același timp a plătit arierate, am redus risipa cheltuielilor publice și a stimulat sectorul privat prin reducerea TVA la pâine, scutirea de impozit pe profitul reinvestit și reducerea CAS cu 5 puncte procentuale. ”Prioritatea Guvernului Ponta rămâne în continuare stimularea mediului de afaceri pentru crearea de locuri de muncă. Atât premierul Ponta, cât și ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, au precizat foarte clar că nu vor crește taxele în anul 2015. Klaus Ghinion Iohannis și propaganda PDL mint! Vor să îi sperie pe români.  După ce, în 2010, Guvernele anterioare au crescut TVA și CAS și au mărit presiunea statului asupra economiei, în ultimii doi ani guvernul Ponta a început să repare aceste nedreptăți și să ia mai multe măsuri pentru stimauarea mediului de afaceri.  România nu va scăpa de sărăcie doar prin ajutoare sociale. Nu e bine nici cu tăieri de pensii și salarii, dar nici cu protecție socială făcută pe datorie. Motorul oricărei economii sănătoase este munca. De aceea prioritatea absolută a Guvernului este de stimulare a mediului de afaceri pentru crearea de locuri de muncă”, a mai declarat președintele PSD Dolj, Claudiu Manda.

Guvernul Ponta a scăzut taxele și a luat cele mai multe măsuri pentru mediul de afaceri, astfel România a urcat 24 de locuri în clasamentul Băncii Mondiale față de momentul preluării guvernării. România a urcat de pe locul 72, pe locul 48 din cele 189 de țări evaluate clasamentul Doing Business, al  țărilor cu cel mai prietenos sistem fiscal pentru mediul de afaceri. Analiza nu poate fi pusă sub semnul îndoielii pentru că e făcută de Banca Mondială. ”Acest lucru a fost realizat în condițiile în care Președintele Băsescu a încercat în permanență să blocheze activitatea Guvernului. S-ar fi putut face mult mai multe lucruri dacă ar fi exista colaborare între Guvern și Președinte. Victor Ponta este susținut de actualul Guvern și de majoritatea Parlamentară, deci poate asigura unitatea și colaborarea la conducerea țării”, a spus liderul social-democraților doljeni, Claudiu Manda.

Victor Ponta este susținut de oameni din toate mediile sociale, pentru că este candidatul care le dă tuturor o speranță că vom depăși dezbinarea din ultimii 10 ani și că fiecare român va fi tratat cu respect de către viitorul lor președinte. ”Voci importante din spațiul cultural, din spațiul academic, din medicină, din spațiul sportiv și-au anunțat susținerea pentru Victor Ponta. Vorbim despre oameni care reprezintă valori pentru România, valori care au fost batjocorite direct și indirect în ultimii 10 ani de Regimul Băsescu. Am văzut și miercuri seara ce oameni de calitate și-au exprimat susținerea pentru Victor Ponta. Unor oameni precum Florina Cercel sau Irinel Popescu nimeni nu le poate contesta valoarea și nici dreptul de a fi alături de Victor Ponta. La fel, nimeni nu are căderea morala să îi reproșeze maestrului Radu Beligan sprijinul anunțat pentru candidatura lui Victor Ponta. Să nu uităm la ce umilințe au fost supuși toți artiștii, medicii, profesorii din țara noastră. Victor Ponta a fost cel care a reparat mare parte din aceste nedreptăți. Remarcăm că și astăzi se aruncă un val de ură împotriva acestor oameni care vor o schimbare în România. Românii trebuie să decidă: vor un președinte care să îi unească, care să nu mai promoveze ura în discursul public, sau vor un președinte care promite să perpetueze atmosfera conflictuală și regimul Băsescu și după 2014?”, a completat președintele PSD Dolj, Claudiu Manda.

 

Premieri europeni, lideri de la Bruxelles, vicecancelarul Germaniei – toți își doresc ca Victor Ponta să fie președintele României

Pe Iohannis îl sprijină doar Elmar Brok, cel care dorea amprentarea românilor!

Cine și-a declarat susținerea pentru Victor Ponta:

 • Sigmar Gabriel – vice-cancelarul Germaniei, șeful SPD din Germania, al doilea cel mai puternic om din Germania, după Angela Merkel, a anunțat public că îl sprijină pe Victor Ponta.
 • Martin Schulz – Președintele Parlamentului European, un lider politic important din Germania.
 • Iurie Leancaă – Prim-ministrul Republicii Moldova, care este membru  PPE, a declarat de asemenea că Victor Ponta este „un om care a făcut timp de un an și jumătate cât nu s-a întâmplat în relația dintre București și Chișinău”
 • Bohuslaw Sobotka – Prim-ministrul Cehiei
 • Elio di Rupo – fost Prim-ministru al Belgiei (până pe 11 octombrie)
 • Aleksandr Vucic – Prim-ministrul Serbiei
 • Edi Rama – Prim-ministrul Albaniei
 • Robert Fico – Prim-ministrul Slovaciei
 • Irakli Garibashvili – Prim-ministrul Georgiei
 • Gianni Pittella – Președintele Grupului S&D din Parlamentul European
 • Serghei Stanșev – Președintele PES, fost Prim-ministru al Bulgariei