Manda, PSD Dolj: Guvernul Ponta scade taxele și impozitele. Minciunile lui Iohannis pot speria investitorii

manda psd dolj Manda, PSD Dolj: Guvernul Ponta scade taxele și impozitele. Minciunile lui Iohannis pot speria investitorii poze

„Guvernul Ponta şi majoritatea de după 16 noiembrie îşi propune să reducă TVA-ul la legume şi fructe şi la produsele din carne. Aşa cum toată lumea ştie, avem TVA redus de la 24% la 9% la pâine în acest moment, convenit cu Fondul Monetar Internaţional. Acestă măsură este un succes. Am avut, pe de o parte, o colectare mai bună la bugetul de stat, pe de altă parte s-a redus evaziunea fiscală la pâine şi  implicit, preţul a scăzut la pâine. Cred că aşa cum am obişnuit oamenii, când Victor Ponta propune un lucru, se ţine de cuvânt, aşa că spun încă o dată că există spaţiul fiscal, ca în noul cod fiscal pentru anul 2015 să putem să avem TVA redus de la 24%  la 9% la legume, la fructe şi la produsele din carne.

Al doilea subiect (care nu ştiu cât de important este pentru cei din zona noastră a Olteniei) sper să îl înţeleagă mai degrabă cei din Transilvania si e bine că facem conferinţa de presă astăzi, ca până pe 2 noiembrie să audă şi ei: de la 1 ianuarie 2015, se va scoate acciza pentru palincă. Există un proiect de lege în Parlament, majoritatea PSD-ului şi cea formată în jurul PSD-ului, inclusiv guvernul actual susţine acest proiect de lege şi vom avea de la 1 ianuarie 2015 zero accize la palincă.
https://www.youtube.com/watch?v=w0vSJlmm71I

Al treilea subiect este mai degrabă un apel la Klaus Iohannis şi la staff-ul lui, şi anume: vrem să spunem că minciunile pe care le spune domnul Klaus Iohannis şi cu cei din staff-ul domniei sale pot să afecteze România şi locurile de muncă. Domnia sa spune că Victor Ponta va mări taxele şi impozitele. Lucrul ăsta nu este deloc benefic României pentru că există riscul ca investitorii străini să se retragă din România sau să nu vină investitori în România auzind astfel de lucruri. Eu cred că prin tot ceea ce face Klaus Iohannis face un rău românilor,  face un rău celor care încearcă să aducă investitori în România, să poată să creeze locuri de muncă. În mod clar nu se măresc taxele.  Avem promisiuni care s-au onorat, chiar mai devreme unele dintre ele: s-a redus CAS-ul, s-a redus impozitul pe profitul reinvestit, aşa că nu putem să vorbim despre un trend al PSD sau al lui Victor Ponta de a mări taxele dacă rămânem la guvernare sau dacă ajunge la Cotroceni, ci dimpotrivă. Vreau să mai spun că cei care au mărit taxe şi impozite, cei care au mărit TVA-ul de la 19 la 24%, cei care au tăiat salarii, cei care au tăiat pensii sunt cei care sunt astăzi în barca şi gaşca lui Klaus Iohannis, cei care îl sfătuiesc pe Klaus Iohannis. Ultimul lucru pe care vreau să îl spun este că până în 2016 cine va guverna, dupa 16 noiembrie,va trebui să păstreze în această majoritate pe care am format-o în jurul PSD-ului, programul de guvernare al USL-ului, unde sunt prevăzute şi lucrurile pe care le-am spus anterior: pe de o parte reducerea TVA-ului la legume, fructe şi carne, pe de altă parte reduceri de taxe şi de impozite. Aşa că nu cred că ar trebui să fie îngrijoraţi oamenii care gândesc că îl vom avea la Cotroceni pe Victor Ponta, dar va trebui să fie mai responsabil Klaus Iohannis atunci când se gândeşte să vorbească despre concurent şi să nu mai facă rău românilor prin a-i speria pe investitori.’’  a declarat presedintele PSD Dolj Claudiu Manda.