Manda – PSD Dolj: Economia României merge în direcția bună și românii încep să simtă asta

claudiu manda Manda   PSD Dolj: Economia României merge în direcția bună și românii încep să simtă asta poze

Claudiu Manda: „Chiar dacă PDL și Traian Băsescu nu vor să accepte acest lucru, economia României merge în direcția bună și românii încep să simtă asta”
Deputatul PSD Claudiu Manda consideră că după un an și jumătate de guvernare USL, economia României se îndreaptă în direcția bună, Guvernul reușind să adopte măsuri de dreptate socială, iar în același timp să obțină rezultate macroeconomice pozitive.
„Toate prognozele economice, atât interne, dar mai ales externe, spun că România va avea anul acesta o creștere economică de cel puțin 2%. Chiar prestigioasa publicație The Economist a confirmat acest lucru, revizuindu-și pozitiv de două ori anul acesta prognoza pentru România. Mai mult, în următorii zece ani este estimată o creștere medie de 4% pe an. Acestea nu sunt vești rele, așa cum încearcă Traian Băsescu și PDL să le prezinte, ci sunt dovada că economia se mișcă.
Într-adevăr, cu toții vrem ca aceste cifre să fie mai mari, să fie simțite de fiecare cetățean român în parte în viața de zi cu zi, dar acest lucru necesită mai mult timp. Este bine însă că spre deosebire de perioada PDL, statul nu mai ia de la cetățeni, ci le dă. În doar un an și jumătate de la venirea la guvernare, USL a majorat salariul minim pe economie la 800 de lei, a reîntregit pensiile și salariile, a returnat pensionarilor CASS încasat ilegal, a majorat punctul de pensie cu 4%, iar în 2014 pensiile și salariile vor fi din nou indexate. De asemenea, nu au fost introduse taxe și impozite noi, sau majorate cele existente, dar a fost redusă TVA la pâine, iar dacă se va dovedi o măsură de succes, va fi extinsă și la alte categorii produse. Am mai reușit să deblocăm fondurile europene și să obținem un an suplimentar pentru cheltuirea lor, ceea ce se traduce prin 2,2 miliarde de euro care vor intra în economia românească. În comparație, PDL a blocat fondurile europene, a mărit TVA și a tăiat salariile cu 25%.
USL guvernează și pentru viitor, nu numai pentru prezent, de aceea Guvernul a depus eforturi pentru a recâștiga încrederea piețelor financiare internaționale, ceea ce face ca țara noastră să se împrumute astăzi la cele mai mici dobânzi din istorie. Acest lucru va fi resimțit în special de generațiile viitoare, care nu vor avea de plătit dobânzi împovărătoare, pentru ceea ce noi cheltuim astăzi, așa cum se întâmplă cu actualul guvern, care trebuie să plătească pentru deciziile proaste ale guvernărilor portocalii. Chiar dacă PDL și Traian Băsescu nu vor să accepte acest lucru, și caută să răstălmăcească cifrele, astfel încât să poată minți populația, toate datele indică faptul că economia României merge în direcția bună, iar românii încep să simtă asta în buzunarul lor”, a declarat Claudiu Manda.

Biroul de presă al PSD Dolj