Manda & Olguța: Parlamentarii PSD Dolj semnează și votează moțiunea de cenzură!

psd dolj 1 Manda & Olguța: Parlamentarii PSD Dolj semnează și votează moțiunea de cenzură! poze

Pesediștii dolnei au intrat în ședință în această dimineață și au ieșit hotărâți sa dărâme Guvernul Grindeanu, mai precis pe premierul cu același nume. „Domnul Sorinel Copilul de Aur a fost chemat de-acasă de CEX, iar acum trebuie să plece”, spune președintele PSD Dolj, Claudiu Manda.

Decizia a fost luată în Comitetul Executiv Județean al PSD Dolj și prezentată public de întreg lotul de parlamentari ai organizației, în frunte cu Claudiu Manda și Lia Olguța Vasilescu

„Am avut o întâlnire cu colegii noștri din PSD, o ședință de Comitet Executiv Județean lărgită. Au fost 452 de persoane în sală, le-am prezentat situația actuală, i-am ascultat și le-am spus și care este poziția Comitetului Național al PSD și a parlamentarilor de Dolj. În concluzie, toți parlamentarii de Dolj ai PSD vor semna moțiunea de cenzură, vor fi prezenți miercuri la dezbatere și la vot și vor vota pentru moțiunea de cenzură și pentru căderea Guvernului Grindeanu 2, format din trei oameni. Argumentele sunt cele pe care le-ați văzut toți. PSD rămâne un partid unit la Dolj, un partid solidar cu celelalte organizații județene și cu conducerea centrală a partidului, CEx-ul pe care acum îl critică domnul Sorinel Copilul de Aur, și rămânem solidari și cu președintele Liviu Dragnea. Este de neconceput ca cineva care a fost chemat de acasă să fie pus prim-ministru să-l conteste acum pe președintele PSD. Eu cred că este foarte bine că facem asta acum, când ne-am dat seama ce se întâplă, decât mai târziu când ar fi fost aproape imposibil să recuperăm timpul pierdut. Cum ne-ar sta, peste trei ani, să ne ducem la oameni și să le spunem: știți, noi am promis multe lucruri în programul de guvernare, care nu prea s-au realizat, dar mai votați-ne o dată să vedeți ce bine facem data viitoare”, a spus Manda.

psd dolj 4 Manda & Olguța: Parlamentarii PSD Dolj semnează și votează moțiunea de cenzură! poze

La rândul său, Lia Olguța Vasilescu a spus că a putut observa, de la MInisterul Muncii, cum programul de guvernare a fost practic blocat, începând cu luna mai.

„Din ministerul meu toate proiectele de ordonanţă au ieşit, dar au fost blocate în avizare alte ministere din cauza coordonării foarte proaste. Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii este unul dintre punctele cheie ale programului de guvernare. Ar fi trebuit să fie implementat până la această dată. Ministrul Economiei nu are nicio vină că nu a fost implementat, pentru că el a transmis premierului întregul pachet încă din luna mai, ori până acum nu am mai auzit nimic de la premier ca să-l transforme într-o ordonanţă de urgenţă. A fost clar că au intervenit foarte multe blocaje, acum ne dăm seama că deliberat, ca să nu se pună în aplicare programul de guvernare, din păcate. De la începutul lunii mai ne-am dat seama că programul de guvernare este aproape blocat, în sensul că noi trimiteam măsurile, trebuia luate decizia politică, respectiv transformarea în Ordonanţă de Urgenţă, iar mai departe totul era blocat. Ministrul Transporturilor, de exemplu, pentru autostrada, putem să-i spunem autostradă, Piteşti – Craiova ar fi trebuit să lucreze acum după altă legislaţie, după legea achiziţiilor strategice. Asta însemna nişte termene mult mai scurte. Nu a putut să organzieze licitaţie după această lege, pentru că nu a avut legea. Legea fost blocată. Nu i se mai răspundea la telefon de către premier. De foarte multe ori a încercat să-l sune, să ia legătura să îi explice că are o problemă, premierul nu i-a răspuns la telefon. Doamna Sevil Shhaideh i-a spus în mai multe rânduri că trebuie să deblocheze ultima condiţionalitate pe care o avem la Comisia Europeană, pe care o avem pentru absorbţia de fonduri europene şi vrea să participe la discuţia cu domnul Junker şi cu doamna Corina Creţu atunci când vin în România. Nu-l costa nimic pe premier ca lângă el să apară şi vicepremierul României şi ministrul care are în sarcină şi în coordonare fondurile europene, să fie prezent la această masă să spună care problemele pe care le are. Nu a fost invitată doamna Sevil Shhaideh”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.