Manda: “Lovitura de stat” – o mare minciună a PDL

manda picnik Manda: Lovitura de stat   o mare minciună a PDL poze

Deputatul PSD de Dolj Claudiu Manda spune că PDL a inventat lovitura de stat “curat constituţională”. 

Parlamentarul social-democrat consideră că liderii PDL ar trbeui să-şi ceară scuze pentru afirmaţiile privind “lovitura de stat” după deciziile prin care Curtea Constituţională a validat suspendarea preşedintelui şi revocarea şefilor celor două Camere ale Parlamentului.

“Partidul Democrat Liberal a inventat lovitura de stat constituţională, a intrat în spaţiul public, a pătat imaginea României şi nu i-a păsat de nimeni şi de nimic. Curtea Constituţională a validat suspendarea lui Traian Băsescu,  recunoscându-l pe Crin Antonescu preşedinte interimar. În privinţa
suspendării, nu este deci nimic neconstituţional. Am avut aşadar o
lovitură de stat curat constituţională. CCR a respins ca inadmisibile
contestaţiile privind revocarea Robertei Anastase şi a lui Vasile Blaga
din funcţiile de preşedinţi ai Camerei Deputaţilor şi Senatului, recunoscând
şi pe fond că această schimbare a fost una legală. CCR a respins ca inadmisibilă sesizarea de neconstituţionalitate a PDL privind revocarea Avocatului Poporului. Şi în acest caz lovitura de stat a fost doar o mare minciună a PDL”, a declarat, într-o conferinţă de presă, deputatul Claudiu Manda.

Parlamentarul doljean îndeamnă românii să vină la vot pe 29 iulie, la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu,

“CCR a demascat minciunile PDL. Unii dintre oamenii preşedintelui tac jenaţi, în timp ce alţii continuă dezinformarea, dar ‘nimeni nu iese pentru a cere public scuze pentru situaţia creată şi minciunile spuse .Traian Băsescu a demonstrat prin declaraţiile de miercuri seara că îi este frică de votul românilor şi mai degrabă ar îndemna românii să nu participe la vot, deşi este un exerciţiu democratic şi constituţional. Rog românii să se prezinte cât mai mulţi la vot, să-şi exprime un punct de vedere”, a mai spus Claudiu Manda.