Manda: Lobby pentru autostradă spre Vest

Prezent la emisiunea CAFEAUA DE SÂMBĂTĂ DIMINEAŢA, la TV Oltenia, preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, a declarat că îşi doreşte ca până la finalul acestui mandat să fie finalizată autostrada Craiova-Piteşti, dar că la fel de importantă ar fi o astfel de legătură cu oraşele Arad sau Timişoara. O astfel de autostradă ar ajuta foarte mult în atragerea de investitori în judeţul Dolj.

“Îmi doresc ca procedurile de concesionare a autostrăzii Craiova-Piteşti să fie îndeplinite cât mai repede şi să înceapă lucrările efective, pentru ca până la sfârşitul acestui mandat să fie finalizată. Această autostradă este o prioritate şi pentru Guvernul României, anunţată şi asumată şi în campania electorală. Dar vreau să vă spun, că din punctual meu de vedere, la fel de important este şi o autostradă care să ne lege de Arad sau de Timişoară. Investitorii sunt interesaţi de o astfel de legătură cu Vestul. Pentru ei este important să aibă o infrastructură rutieră pe care să îşi transporte marfa, iar piaţa de deschidere este către Vest. Ori în viitor trebuie să ne gândim tot mai mult la acest lucru, şi să începem să facem lobby în acest sens”, a declarat preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda.

Acesta a mai precizat, în aceeaşi emisiune, că îşi doreşte foarte mult ca municipiul Craiova să fie declarat Capitală Culturală Europeană în anul 2021, şi că şansele sunt foarte mari dacă privim evenimentele organizate în ultima perioadă: “Observ că și în mass-media naţională, pentru că cea locală este alături de municipiu,  Craiova este prezentă cu foarte multe evenimente culturale, de calitate, care îi pot aduce un punctaj foarte bun. În sfârşit furnizăm şi alte ştiri, în afara scandalurilor de altă dată. Mi-aş dori foarte mult ca municipiul Craiova să fie declarat Capitală Culturală Europeană, pentru că asta ar înseamna atragerea unor fonduri europene semnificative, investiţii masive şi implicit crearea unor locuri de muncă”.

 

Biroul de presă al PSD Dolj