Manda: Guvernul Ponta scoate România din criză!

Vicepreşedintele Comisiei pentru Buget finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, deputatul Claudiu Manda, apreciază că ultima prognoză de creştere economică din acest an, demonstrează că Guvernul Ponta în colaborare cu BNR creează premisele relansării economice a României în anul 2013: “BNR a revizuit recent prognoza de creştere economică din acest an la peste 2%, pe baza evoluţiei pozitive a exporturilor, a producţiei industriale, şi a anului agricol bun. De asemenea, BNR a redus dobânda de politică monetară de la 5% la minimul istoric de 4,5%. Asta ne arată că Guvernul României în colaborare cu BNR creează în 2013 premisele relansării economice”.

Preşedintele PSD Dolj, aminteşte de asemenea că “recent, şi instituţii financiare internaţionale, precum FMI sau BM au îmbunătăţit prognoza de creştere economică a României”. “Potrivit FMI, prognoza de creştere este de 2% în 2013 şi de 2,25% pentru anul viitor. Conform unei analize a Financial Times, România este în acest moment una dintre cele mai performante economii din Uniunea Europeană, înregistrând o creştere economică de 2,2% în primul trimestru al anului 2013, iar o expansiune economică de cel puţin 2% în 2013 pare realizabilă şi va face din ţara noastră un performer în rândul colegilor din regiune”, a spus vicepreşedintele Comisiei pentru Buget finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, deputatul Claudiu Manda.

Parlamentarul social-democrat consideră de asemenea că “toate aceste aprecieri şi rezultate pozitive demonstrează în mod clar că, în timp ce unii caută scandal şi instabilitate, Guvernul Ponta îşi îndeplineşte angajamentele faţă de romăni şi scoate România din grava criză în care ţara noastră a fost împinsă de guvernul PDL”.

Biroul de presă al PSD Dolj