Manda, către pesediști: Pe ei, bă! Hai cu anticipatele!

Social-democrații doljeni au organizat azi o conferință județeană, prilej să-și aleagă delegații la viitorul congres al partidului și să se mobilizele pentru următoarele alegeri. Alegeri care vor fi simultan locale și parlamentare, după cum spune șeful filialei județene, Claudiu Manda. 

Cum liderul național al partidului, Marcel Ciolacu, a ratat  întrunirea de la Dolj, participanții au beneficiat doar de discursurile invitaților din alte județe și a liderilor doljeni, fie ei parlamentari sau reprezentanți au administrației locale.

Președintele CJ Dolj Ion Prioteasa a împărtășit cu sala un banc despre pescarii japonezi și cei sovietici, anunțând în plus că partidul l-a convocat la BUcurești, pentru prima oară după alegerile din 2016.

Primarul în funcție al Craiovei, Mihai Genoiu, s-a simțit dator să trimită câteva săgeți spre pretendenții liberali la fotoliul de edil-șef, făcând în același timp campanie pe față pentru Lia Olguța Vasilescu.

Senatorul Radu Preda a luat la țintă Guvernul Orban, căruia i-a prezis iminenta cădere, în urma moțiunii depuse de PSD.

Lia Olguța Vasilescu a apreciat că fosta guvernare PSD devine pe zi ce trece mai performantă, prin comparație cu prestația actualului cabinet: „Eram atacați că am pus incompetenți în Guvern, N-or fi fost ai noștri numai genii, dar când văd pe cine au pus acum mă îngrozesc. Nu sunt doar proști, ci și iresponsabili. Vor să facă anticipate acum, pentru că știu că, până la toamnă se fac praf. De la oamenii cu atâta răutate așteaptă cineva să crească pensiile și salariile în România? De la secretari de stat, dintre care unul fost covrigar, și altul lăutar care cânta pe la nunți, așteaptă cineva să crească alocațiile sau prestațiile pentru persoanele cu dizabilități din România? De ce vor anticipate? Pentru că știu că se fac praf într-un an de zile. Nu le-au trebuit trei luni să vadă în ce direcție se îndreaptă. De ce vor anticipate? Pentru că nu vor ca în septembrie să mărească punctul de pensie, nu vor să crească salariile și nici să majoreze alocațiile copiilor în luna august. Noi am găsit resurse să le mărim. Ei se împrumută foarte mult, la dobânzi foarte mari, și nu au ban”.

În final, președintele PSD Dolj, Claudiu Manda, a anunțat că susține nu numai moțiunea de cenzură inițiată de partid, ci și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, pe care se declară convins că social-democrații le vor câștiga, îndemnându-și colegii la luptă cu un slogan nemaiazit la întrunirile PSD de prin anii 2004-2005, când printre vorbitorii de la tribună se numără Antonie Solomon: Pe ei, bă!

„Am spus la Buzău că nu trebuie să mai susținem proști în funcții publice și unii m-au criticat. Dar uitându-mă la televizor și văzând-o pe ministra Bau-Bau ce face în cazul liftierei, văzându-l pe ministru grindă că are probleme cu pronunția unor cuvinte, văzând-o pe Raluca Turcan care ”propaghează” sau cum spune că ”te culci sănătos și te trezești mort”, văzându-l pe Câțu cât se împrumută și nu poate explica de ce și ce face cu banii, sau pe prefectul de Olt care nu știe nici măcar să citească, îmi dau seama că Andrușcă, al nostru, era parfum. Eu cred că am guvernat bine, dar am comunicat prost. Trebuie să înțelegem această greșeală și să nu o mai repetăm. Oricât de bine ar fi pregătit un om, dacă nu știe să explice măsurile pe care le ia, oamenii nu au cum să înțeleagă ceea ce face. Și cred că, așa cum noi la Dolj de fiecare dată am propus oameni competenți pentru a ocupa funcții, acest lucru trebuie să fie un deziderat pe care tot Partidul Social Democrat să îl urmeze la alegerile următoare. Avem cel mai mare număr de delegați la Congres, 70, acesta reprezentând munca și valoarea dumneavoastră, a celor din sală. Vă felicit, și vă spun că trebuie să mergem la București și să votăm moțiunea care ne garantează că astfel de greșeli nu se vor mai repeta. Ne batem ca regula să nu fie schimbată în timpul jocului, nu pentru că ne este frică, ci pentru că este nedemocratic. Cei de la PNL trebuie să plece cât mai repede de la putere și să ne întoarcem la popor, să ne spună poporul cine trebuie să guverneze și ce măsuri dorește să se ia”, a spus Claudiu Manda”.