Majoritatea PSD – UNPR din CLM a ales între doi ex-pedeliști: Dan Dașoveanu, noul viceprimar al Craiovei

clm craiova1 Majoritatea PSD   UNPR din CLM a ales între doi ex pedeliști: Dan Dașoveanu, noul viceprimar al Craiovei poze

Independentul Dan Dașoveanu a fost ales azi viceprimar al Craiovei, după ce consiliul local municipal a luat act de demisia Cristinei Calangiu.

Ex-pedelistul Dașoveanu a avut parte de concurență, fostul să coleg de partid Marian Vasile propunându-l pentru funcția de secund al Olguței Vasilescu pe Ionel Pană, tot independent, tot fost pedelist, care avea în plus față de Dașoveanu și experiența a doi ani în PPDD.

Votul  din plen i-a dat însă câștig de cauză lui Dașoveanu și dreptate Olguței Vasilescu, care pronostica încă de ieri că noul viceprimar are susținerea a 21 din cei 27 de consilieri locali. Pentru Ionel Pană au votat trei consilieri locali, iar un vot a fost anulat, fiind introdus în urnă fără ca alesul local cu pricina să bifeze vreuna din cele două opțiuni. Consilierii locali Teodor Sas (UNPR) și Dan Cherciu (PNL) au lipsit de la ședința CLM de azi.

„Aș vrea să vă mulțumesc pentru votul pe care l-ați acordat astăzi și, de asemenea, vreau să-i mulțumesc foarte mult doamnei viceprimar Cristina Calangiu pentru colaborarea pe care am avut-o până acum. Îmi pare rău că nu am putut să-i schimb decizia, despre care știam de aproximativ un an. Probabil a găsit un moment în care a putut să fie convingătoare că vrea mai mult să-și urmeze propria carieră decât să îndeplinească această funcție de viceprimar. De altfel, pentru cei care se întreabă de ce consilierii PSD nu au candidat pentru această funcție, majoritatea a spus același lucru: cariera pe care o desfășoară deja nu le permite să intre în această competiție. Îmi pare foarte bine că domnul Dașoveanu, încă de la începutul mandatului, a fost alături de municipalitate și a votat toate proiectele de infrastructură care sunt importante, până la urmă, pentru dezvoltarea orașului. Eu sunt absolut convinsă că va face față cu brio acestei funcții de viceprimar, mai ales că este un an greu, și nu mă refer la faptul că este un an pre-electoral, ci mă refer la faptul că multe proiecte vor fi închise anul acesta. Este nevoie de o persoană care să aibă rezistență la stres, care să poată să muncească și 12 ore dacă este cazul, în primărie, așa cum s-a întâmplat cu această echipă de conducere de până acum. Eu sunt absolut convinsă că, în viitorul foarte apropiat, cetățenii vor aprecia calitățile pe care le are domnul Dașoveanu și vă mulțumesc pentru încrederea pe care i-ați acordat-o”, a spus, la finalul votului, primarul Lia Olguța Vasilescu.