Majorare cu amânare. Primăria ţine Eco Sud cu tariful la poartă

primaria craiova fatada Majorare cu amânare. Primăria ţine Eco Sud cu tariful la poartă poze
Edilii au ieşit din stadiul „crede şi nu cerceta” şi iau la puricat solicitările firmei care gestionează platforma ecologică de la Mofleni. Un nou proiect de hotărâre privind majorarea tarifului plătit de municipalitate pentru depozitarea gunoiului la Mofleni intră pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu local din această lună.

Documentul ajunge la votul consilierilor locali în varianta „contra”, cu toate solicitările Eco Sud propuse la respingere. Din şapte cereri formulate de administratorul depozitului ecologie, şase sunt tratate cu refuz, una singură fiind amânată pentru o dată ulterioară, când edilii se vor convinge prin propria expertiză de calculele efectuate de Eco Sud pentru majorarea tarifului.

Firma de la Mofleni solicită consiliului local majorarea tarifului practicat pentru deşeurile municipale, stabilit în prezent la 21 de euro pe tonă, venind în plus cu încă şase cereri, toate având ca obiect sume de bani care, din calculele lor, ar fi trebuit achitate de primărie, din diverse motive. Proiectul de hotărâre supus dezbaterii aleşilor locali de conducerea executivă a primăriei, aflat deja la a doua variantă pe site-ul municipalităţii, prevede refuzuri în serie pentru pretenţiile Eco Sud.

Bilanţ provizoriu: şase refuzuri, o prorogare
Singura excepţie este cea referitoare la majorarea temporară a tarifului de depozitare la Mofleni în concordanţă cu valoarea estimată în Proiectul privind estimarea costurilor de închidere şi monitorizare postînchidere a Depozitului Ecologic Mofleni, caz în care se propune amânarea deciziei pentru o dată ulterioară.

Integral în INDISCRET