Mai marii PNL Dolj, față cu „postacul” Giugea. Stoica se face că nu înțelege, Marijean îi dă avertisment: Va rămâne cu postările, dar pe dinafară!

La câteva zile după ce deputatul Nicolae Giugea lansa pe facebook un îndemn „subtil” către colegii de filială să taie orice „ înțelegeri subterane dintre PNL și PSD” și să blindeze „conductele ascunse prin care circulau bani și influență între cele două partide”, timp în care au și avut prilejul unei discuții cu internautul, doi dintre greii PNL Dolj au dat replica.

Președintele Ștefan Stoica, obligat probabil la diplomație în virtutea funcției, s-a făcut că nu înțelege acuzațiile cu mantă ale lui Giugea, pe care le-a trecut în contul nemulțumirilor față de organizația locală de la Băilești, oraș condus de multă vreme de un primar PNL, unde liberalii au pierdut în primul tur al alegeilor prezidențiale. În plus, singura „conductă” demnă de menționat a fsost cea care ar trebui să ducă gaze naturale spre sudul județului. „Domnul Giugea deja este e teren la Băilești și cu siguranță vom avea un rezultat bun și acolo și în restul județului. Domnul Giugea, ca și responsabil, ne-a transmis că va avea discuții cu organizația locală, pentru că rezultatul depinde numai primarul e acolo, ci și consilierii locali. Dar așa cum a spus și domnul Marinescu, la nivelul județului Dolj, acea conductă de gaze, de care ne povestește domnul Prioteasa din 2004, a început să meargă spre Băilești. Ne ține la curent Olguța Vasilescu, că e specialistă în gaze, mai nou”, a spus Ștefan Stoica.

Mai vehement a fost europarlmanetarul Marian Jean Marinescu, care a cerut mai întâi lămuriri, „pentru că io mai sta câte trei zile pe la Bruxelles și nu înțeleg întrebarea”, apoi a precizat că nu este o notate ca vreun liberal să încerce că iasă în față atunci „când se simte miros de putere” la momentul dat. „Oameni buni, eu sunt în afacerea asta de foarte mult timp.  N-a existat niciodată să tragă toți la aceeași căruță. Niciodată. Întotdeauna s eîntâmplă acest lucru, mai ales când se simte mirosul d eputere. Eu cred că aceast organizație a arătat că se luptă pentru a bate PSD. Și a arătat foarte mult și a muncit foarte mult, Că mai sunt niște voci care spun niște lucruri, astea sunt bune pentru voi, că mai scrieți ceva acolo. Dar organizația își vede de drum, indiferent ce mai spune sau face unul sau altul. Și ați văzut că organizația a fost foarte corectă. În momentul în care unii au făcut niște lucruri, nu numai de nepolitice, lucruri incorecte din alte puncte de vedere, de educație, de ce vreți, i-a dat afară. Deci organizația merge înainte și spun eu, uitîndu-mă cred că toți trebuie să se alinieze și să pună umărul. Cine nu pune umărul, atsa este, rămâne cu postările pe facebook, dar pe dinafară. Pentru că acum nu este timpul să ne uităm, să ne mângâiem pe cap. Țara asta trebuie reparată, eu îi plâng pe cei din GUvern, au curaj. O să încerce să repare, dar pentru asta trebuie să-i ajute toată lumea”.

„Până acum, Oltenia și Moldova erau zonele dominate de PSD. A mai rămas Oltenia. Poate nu este lipsit de interes exemplul județului Vrancea, acolo unde PNL a câștigat și la europarlamentare și acum, în primul tur al prezidențialelor. Cum au reușit colegii noștri de acolo? Dincolo de muncă și organizare au mai făcut un lucru foarte important. Au pus punct oricăror înțelegeri subterane dintre PNL și PSD. Conductele ascunse prin care circulau bani și influență între cele două partide nu doar că au fost închise, ci au fost blindate, iar PNL și-a câștigat credibilitatea în fața alegătorilor. Toate acestea sunt lucruri de la care noi trebuie să învățăm pentru turul doi. Ne așteaptă o perioadă dificilă, cel puțin la Dolj”, spune a deputatul Nicolae Giugea, într-o postare e facebook după primul tur al alegerilor prezidențiale.