Mai marii CJ Dolj, în vizită la Aeroport. Asfaltarea pistei începe în septembrie

aeroport 11 Mai marii CJ Dolj, în vizită la Aeroport. Asfaltarea pistei începe în septembrie poze

Șefii consiliului județean, în frunte cu președintele Ion Prioteasa, au vizitat azi șantierul de la Aeroportul Internaționa Craiova, unde a demarat proiectul de reabilitare a a infrastructurii de mișcare. 

Firma saniolă care și/a adjudecat contractul pentru reabilitarea pistei aeroportului craiovean a demarat lucrările la pistă. La această dată muncitorii îndepărtează rosturile dintre dalele de beton care acoperă suprafața de rulare în pregătirea viitoarelor lucrări de înlocuire a dalelor și, în final de asfaltare.

aeroport 2 Mai marii CJ Dolj, în vizită la Aeroport. Asfaltarea pistei începe în septembrie poze

Pentru turnarea celor trei straturi de asfalt special necesare, spaniolii și-au adus la Craiova propria stație de asfalt, pe care promit să o pună în funcțiune și să o certifice până în data de 26 septembrie, când va încee asfaltarea propriu-zisă.

aeroport 24 Mai marii CJ Dolj, în vizită la Aeroport. Asfaltarea pistei începe în septembrie poze

Șeful CJ speră ca zborurile de pe aeroportul craiovean să fie reluate în octombrie, anunțând noi investiții în dezvoltarea capacității acestuia.

aeroport 20 Mai marii CJ Dolj, în vizită la Aeroport. Asfaltarea pistei începe în septembrie poze

„Ne face plăcere să vizităm acest șantier de reabilitare a infrastructurii aeroportului, lucrare realizată de o firmă cunoscută, cu lucrări mari și în România, unde a participat printre altele la realizarea infrastructurii conexe a Podului Calafat – Vidin. Sperăm să reluăm în octombrie zborurile de pe aeroport. COnstructorii ne-a promis că vor face tot ce depinde de ei pentru realizarea acestui obiectiv. Noi, ce-i drept mai avem încă rețineri, pentru că știm din experiență că de o construcție știi când te apuci, dar nu când termini. Sperăm ca totul să decurgă fără probleme și să avem în sfârșit o pistă care să asigure cele mai înalte standarde de securitate pentru pasagerii acestui aeroport. Totodată, trebuie să spunem că lucrările la aeroport nu se vor încheia cu acest proiect. Asta pentru că titlul de Aeroport INternațional nu e doar o denumire de pus pe firmament, ci implică și foarte ulte criterii pe care trebuie să le îndeplinim, într-un termen de doi ani, ceea ce înseamnă că vom trebui să mai băgăm mâna în buzunat și să invesim în continuare în dezvoltarea și dotarea acesstui aeroport. Noi credem însă că merită, pentru că, în lipsa unor autostrăzi, acest aeroport este cel mai bun lucru care putea fi inventat pentru cei care vor să investească în această regiune și caută un  mod de a se deplasa rapid și ieftin. Așteptăm și demararea masterplanului de transport, prin care se alocă Aeroportului Craiova aproximativ 80 de milioane de euro, dintre care peste 50 de milioane pentru realizarea unui nou terminal, planul fiind ca, până în 2020 să ajungem la un număr de peste 2 milioane de pasageri și să fim al doilea aeroport al țării, după Otopeni”, a declarat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

aeroport 7 Mai marii CJ Dolj, în vizită la Aeroport. Asfaltarea pistei începe în septembrie poze