Lui Solomon i-a încetat mandatul de senator. Doljul rămâne în 19 parlamentari

aurica solomon primarie Lui Solomon i a încetat mandatul de senator. Doljul rămâne în 19 parlamentari poze

Senatul a luat azi act de încetarea mandatului de parlamentar al lui Antonie Solomon, ex-primar al Craiovei, anunţă pesurse.ro

Hotărârea Camerei Superioare a Parlamentului vine în urma condamnării definitive a lui Solomon, în dosarul PIC. Fostul primar a primit o sentinţă de condamnare cu executare la trie ani de închisoare pentru fapte de corupţie, magistraţii pronunţându-se definitiv în acest caz încă din luna septembrie.

 

Decizia a ajuns în plenul Senatului după ce Comisia Juridică a întocmit un raport, aprobat în unanimitate în data de 5 noiembrie.

aurica raport Lui Solomon i a încetat mandatul de senator. Doljul rămâne în 19 parlamentari poze

 

Solomon a ajuns senator la alegerile din decembrie 2012, prin redistribuire, în colegiul câştigat de conservatoarea Cristiana Anghel. Ex-primarul a devenit senator PPDD, după ce, de-a lungul carierei politice a mai candidat la diversele runde de alegeri pe listele PSDR, PSD, PDL şi UNPR.

Colegiul nr. 1 de Senat din Dolj, format în mare parte din cartierul Craiovean Craioviţa Nouă, a dat la alegerile trecute nu mai puţin de trei senatori, alături de Cristiana Anghel şi Antonie Solomon obţinând mandatul şi fostul viceprimar Mărinică Dincă (PDL) tot la redistribuire.

În urma deciziei de azi a Senatului, Doljul rămâne cu 19 parlamentari din lotul de 20 produs de alegerile din decembrie 2012.