Lui Neţoiu era să-i fluiere mandatul pe la ureche. Colegul Purcărin a încercat redistribuirea cu degetul

ppdd 19 Lui Neţoiu era să i fluiere mandatul pe la ureche. Colegul Purcărin a încercat redistribuirea cu degetul poze

Unul dintre candidaţii PPDD la Camera Deputaţilor a depus azi o contestaţie la BEJ Dolj, susţinând că numărul de voturi obţinute a fost incorect consemnat. 

 

PPDD Dolj a obţinut mandatul de deputat din prima fază a redistribuirii de astăzi, poziţia în Camera Deputaţilor revenind primului clasat ca număr de voturi dintre candidaţii din judeţ, Gigi Neţoiu.

Neţoiu a adunat 4956 de voturi pe colegiul nr. 1 Craiova. Pe locul doi s-a plasat candidatul partidului din colegiul nr. 9 de Camera Deputaţilor, Costel Purcărin, care a obţinut, conform centralizării BEJ Dolj 4736 de voturi.

Costel Purcărin a depus contestaţia în această seară, când erau deja semne că PPDD Dolj nu va mai obţine la redistribuire şi al doilea mandat de deputat. În cazul în care s-ar fi constatat o diferenţă de voturi mai mare de 22o, Purcărin ar fi devenit pepededistul din Dolj cu cele mai multe voturi adunate la alegerile din 9 decembrie şi, implicit, titularul mandatului de deputat de Dolj, eliminându-l astfel pe Neţoiu de pe lista de parlamentari ai judeţului.

Contestaţia a fost respinsă de BEJ Dolj, după ce membrii biroului au verificat procesele verbale de la secţiile de votare de pe colegiul 9 fără să constate neconcordanţe.

Petentul mai are la dispoziţie calea instanţei dacă se consideră în continuare nedreptăţit de numărarea sau centralizarea voturilor din colegiu. Asta în cazul în care se decie să deschidă o acţiune în justiţie îndreptată implicit împotriva propriului coleg de partid.

În istoria alegerilor din judeţ sunt consemnate până acum numai două cazuri în care rezultatul votului s-a tranşat în instanţă: alegerile locale din 2004 – când PC a obţinut un mandat de consilier judeţean după renumărarea voturilor de la secţiile de votare din comuna Murgaşi şi alegerile de primar la Coşoveni din 2008 – când PSD şi PDL s-au judecat pentru postul de edil până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Iată şi lista cu scorurile electorale ale candidaţilor PPDD la Camera Deputaţilor, din care se poate observa, cu uşurinţă, că între primul şi al patrulea clasat este o diferenţă de doar câteva sute de voturi.

 

Colegiul 1 Gigi Neţoiu – 4956

Colegiul 2 Mihai Cilibiu – 4523

Colegiul 3 Ionel Pană – 3253

Colegiul 4 Anrei Ursu – 3600

Colegiul 5 Ion Dumbravă – 4644

Colegiul 6 Laurenţiu Oprescu – 2639

Colegiul 7 Constantin Iancu – 3413

Colegiul 8 Gelu Vişan – 3807

Colegiul 9 Costel Purcărin – 4736

Colegiul 10 Marian Lupaşcu – 4658