Ludovic Orban, la Băilești: Demisia lui Toader e prea puțin! Acești indivizi certați cu democrația … noi i-am prins cu chiloții în vine

Sosit duminică la Băilești pentru Festivalul Zaibărului și Prazului, liderul PNL Ludovic Orban și-a găsit timp pentru o întâlnire cu fruntașii liberali din județ și pentru o conferință de presă în care s-a răfuit nițel cu adversarii de la PSD, pe care se laudă că finanțiștii PNL „i-au prins cu chiloții în vine”.

IMG 2337 1 Ludovic Orban, la Băilești: Demisia lui Toader e prea puțin! Acești indivizi certați cu democrația ... noi i am prins cu chiloții în vine poze

„Am și anunțat intenția de a depune o moțiune în Parlament împotriva ministrului Justiției, dar este mult prea puțin demisia ministrului Justiției. Readuc aminte că atunci când majoritatea parlamentară și Guvernul au refuzat să ceară punctul de vedere al Comisiei de la Veneția, Partidul Național Liberal nu a renunțat la obiectivul de a avea o analiză făcută de cei mai redutabili specialiști în materie de democrație și de drepturi și în materie de organizare a sistemului de justiție. Am reușit să sesizăm Comisia de la Veneția convingându-ne colegii de la nivelul APCE, și aici îl felicit pe domnul Ionuț Stroe, care este reprezentantul nostru în APCE, care a fost implicat alături de colegii noștri în acest lobby, pe care l-am dus în condiții de ostilitate maximă. Trebuie să știți că domnul Iordache, în plenul Comisiei de la Veneția, a solicitat asistență în elaborarea modificărilor la lege pentru transpunerea în legislație a recomandărilor Comisiei. Evident că oficialii Comisiei de la Veneția i-au răspuns domnului Iordache că nu este el cel care instituțional poate să apeleze la Comisia să asiste procesul de elaborare și i-a zis că așteaptă solicitarea din partea Guvernului sau din partea conducerii Camerelor.  Ne pasc pericole uriașe în cazul în care în ceasul al doisprezecelea nu se vor trezi acești indivizi certați cu legea, certați cu democrația. Acești parșivi cu două fețe, o față au când comunică cu instituțiile UE, și o față total diferită o au în momentul în care comunică în fața opiniei publice din România. Ei sunt în continuare în campanie. Se laudă că dublează pensiile, se laudă că dublează salariile, și ei trimit la Bruxelles hârtie în care spun că este posibilă înghețarea salariilor în sectorul public pe anul 2019. Se fac că măresc salariile și pensiile, iar în timpul asta dau drumul la inflație. Apropo, sper că ați remarcat că noi suntem cei care i-au prins cu chiloții în vine. Scrisoarea lui Teodorovici a fost prezentată de Florin Cîțu, vicepreședintele economic al PNL”, a spus Orban, la conferința de presă organizată la Băilești.

Prezent la Băilești la invitația primaurului Costel Pistrițu, președintele PNL a fost însoțit de liderul PNL Dolj, Ștefan Stoica, de parlamentarii liberali din județ – senatorul Mario Ovidiu Oprea și deputații Nicolae Giugea și Ionuț Stroe – precum și de consilierii locali și județeni ai partidului.