Lucian Dindirică: Suntem încrezători şi optimişti că noi vom fi următoarea Capitală Culturală Europeană pe care o propune România

dindiricadraguescusibiu Lucian Dindirică: Suntem încrezători şi optimişti că noi vom fi următoarea Capitală Culturală Europeană pe care o propune România poze

Marţi, 9 iulie, s-a desfăşurat ședința adunării generale în vederea constituirii Asociației Craiova Capitală Culturală Europeană – 2021 (CCCE 2021). Alături de toţi managerii instituţiilor culturale din Craiova, la această întrunire au fost prezenţi Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, dar şi Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova. În cursul acestei întâlniri s-a stabilit structura de conducere a asociaţiei: Vlad Drăgulescu – președinte, Adriana Teodorescu, Ionuţ Pîrvulescu, Lucian Dindirică și Antoniu Zamfir, în calitate de vicepreședinți.
Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman”, vicepreşedinte al Asociaţiei „Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”, a declarat că: „Desemnarea în această poziţie este onorantă şi, nu mai puţin, angajantă pentru mine. Responsabilitatea şi sarcina coordonării unei părți a acestui proiect, pentru a numi doar o parte dintre atribuţiile ce decurg din exercitarea unei asemenea funcţii, vor fi liniile directoare ale activităţii pe care îmi propun să o desfăşor aici, pentru Craiova. Deşi trebuie să recunosc că acceptarea acestui rol a reprezentat o reală provocare, voi face tot ce este omeneşte posibil pentru ca oraşul nostru, Craiova, sa fie, Capitală Culturală Europeană. Țin să vă asigur că râvnirea acestui statut, de capitală culturală europeană, nu este un capriciu al autorităţilor locale şi nici chiar o dorinţă de mărire, atitudine frecvent asociată cu firea noastră, a oltenilor, ci este un “feedback”, o reacţie pe care o avem în raport cu apetitul crescând al craiovenilor pentru cultură. În urmă cu aproximativ două luni vă mărturiseam că intrăm în linie dreaptă şi că urmează să fixăm liniile directoare ale implementării acestui proiect. Acum, la capătul acestui interval de informare, documentare şi testare, suntem încrezători şi optimişti că, în cadrul acestei competiţii pentru stabilirea oraşului cel mai bine poziţionat, cel mai înzestrat şi potrivit, noi vom fi următoarea Capitală Culturală Europeană pe care o propune România.
Ședinţa adunării generale, dar şi desemnarea responsabililor cu implementarea acestui proiect se plasează în contextul intrării municipiului Craiova ȋn competiţia pentru câştigarea statutului de capitală culturală europeană ȋn 2021. Alături de Lucian Dindirică, Adriana Teodorescu, Ionuţ Pîrvulescu, Antoniu Zamfir, în calitate de vicepreședinți, dar şi Vlad Drăgulescu, din postura de preşedinte al asociaţiei, vor contribui la adjudecarea titlului de Capitală Culturală Europeană pentru Craiova în anul 2021.

 

Biroul de Presă al
Bibliotecii Judeţene
Al. şi Aristia Aman