Lucian Dindirică prezent la inaugurarea noului sediu al Bibliotecii Orășenești „Mircea Rădină” – Segarcea

24 Lucian Dindirică prezent la inaugurarea noului sediu al  Bibliotecii Orășenești „Mircea Rădină” – Segarcea poze

Lucian Dindirică prezent la inaugurarea noului sediu al

Bibliotecii Orășenești „Mircea Rădină” – Segarcea

 

 

Astăzi, 16 octombrie, în cadrul Zilelor Bibliotecii „Mircea Rădină” – Segarcea, instituția s-a mutat într-un sediu nou, un imobil modern și spațios.

16 Lucian Dindirică prezent la inaugurarea noului sediu al  Bibliotecii Orășenești „Mircea Rădină” – Segarcea poze

Prezent la eveniment, Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”, a declarat: “Doresc să salut autoritățile locale venite de la Craiova. Dacă  vi se pare ciudat faptul că de la Craiova sunt astăzi prezenți domnul Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, domnul Sorin Răducan, prefectul județului Dolj, doamna profesor Tarniță, președintele Comisiei de Educație și Cultură din cadrul Consiliului Județean Dolj, în curând urmând să ni se alăture și domnul Scott Andersen, director adjunct al programului Biblionet România, trebuie să vă spun, domnule primar Nicolae Popa, că efortul de a ridica o bibliotecă în zilele noastre, inaugurarea unui sediu atât de prietenos și de modern pentru toți cei interesați de carte și cultură este o adevărată performanță. Am convingerea că suntem cu toții conștienți de importanța pe care o are sprijinirea parteneriatului activ dintre școală, familie și bibliotecă și că suntem pregătiți să-i acordăm atenția cuvenită. Din partea acestui trio, a acestei formule pentru educație și cultură, așteptăm cetățeni responsabili, cetățeni mai buni.

Investițiile realizate în domenii vitale precum educație și cultură sunt un strălucit exemplu de bune practici, de politici responsabile față de cetățean, unele care pe termen mediu și lung nu va întârzia să-și arate roadele.

Mă bucură prezența tinerilor în număr atât de mare astăzi, la acest moment festiv, numărul lor nereprezentând însă o surpriză; noi, Biblioteca Aman, fiind la curent cu ultimele desfășurări și acțiuni derulate aici, la Segarcea. Mă bucur să-i văd curioși, interesați și mândri de noul sediu al bibliotecii din orașul lor.

Doamna Nicoleta Trașcă prezentă astăzi, aici, colega noastră de la Biblioteca Aman, metodista și coordonatoarea programului Biblionet pe raza județului Dolj, este o bună cunoscătoare a realităților din teren, a  colectivului de aici de la Segarcea, domnia sa istorisindu-mi, cu fiecare prilej, aventurile, proiectele și acțiunile colegilor noștri de la Segarcea. Mulțumesc pe această cale și colectivului Biblionet, domnii Paul Andre Baran și Scott Andersen, ei fiind cei care, alături de noi toți, au pus mult suflet în sprijinirea și dotarea bibliotecilor din județul Dolj.

Am decis să acordăm și noi câteva diplome, în semn de prețuire pentru cei implicați în derularea acestui eveniment. Astfel, se conferă diplomă de excelență primarului orașului Segarcea, ing. Nicolae Popa, un edil implicat în toate acțiunile de susținere și promovare a actului cultural, două diplome de merit pentru colegele noastre de aici, doamnele bibliotecare Alexandra Barbu și Mirela Miruț, persoane extrem de îndrăgite în sânul comunității și, nu în ultimul rând, o diplomă de merit pentru reprezentantul Biblionet.

În speranța că un asemenea eveniment inaugural va garanta menținerea nivelului cultural ridicat aici, la Segarcea, vă urez mult succes!, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene Alexandru și Aristia Aman.

33 Lucian Dindirică prezent la inaugurarea noului sediu al  Bibliotecii Orășenești „Mircea Rădină” – Segarcea poze

La eveniment au participat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, Sorin Răducan, prefectul Județului Dolj, Daniela Tarniță, președintele Comisiei de “Activități științifice, învățământ, sănătate, cultură, tineret și sport” din cadrul Consiliului Județean Dolj, Nicolae Popa, primarul orașului Segarcea și Petre Gigea, fost ministru de finanțe și ambasador al României la Paris.

 

 

 

 

Biroul de Presă al Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman” – Craiova