Lourdes, eleva din Spania medaliată la Craiova

Lourdes Lourdes, eleva din Spania medaliată la Craiova poze

Ultimii cinci ani, pentru Lourdes au fost încununaţi cu performanţe sportive. Este gimnastă, iar liceul unde studiază o ajută să facă din acest hobby o activitate care să îi aducă premii demne de toată lauda. A fost atrasă de lumea sportului încă din primii ani de viaţă, când se afla în Spania, ţara sa de baştină. Pentru că Lourdes, deşi traieşte în Craiova de ani buni, vine dintr-un oraş îndepărtat, Barbate. „Acolo am stat şapte ani, şi uşor uşor am început să iubesc gimnastica. Verişoara mea a fost cea care mi-a arătat frumuseţea acestui sport”, mărturiseşte Lourdes Maria Oliva Garcia.

Premii de la 7 ani

În urmă cu cinci ani a călcat pentru prima dată pe pământ românesc şi tot atunci s-a îndrăgostit de ţara care i-a devenit a doua casă. A rămas în Craiova, unde s-a stabilit alături de familie. „Imi place aici, pentru că oamenii sunt primitori, au suflet bun, sunt deschisi”, adaugă Lourdes. S-a adaptat destul de repede la stilul de viaţă al românilor, după cum povesteşte, iar în Spania, ţara natală, ajunge adesea în vizita, pentru a-şi potoli dorul. „O să mai mergem în vacanţă, pentru că şi acolo este o parte din sufletul meu”, ţine Lourdes să completeze. Pentru a îmbina învaţătura cu pasiunea sa, gimnastica, s-a înscris la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Triscu”, unde zi de zi se ambiţionează să atingă performanţe cât mai mari. A continuat să practice cu acelaşi entuziasm sportul, astfel ca, la vârsta de 12 ani, Lourdes se poate lăuda cu numeroase participări la concursuri de gimnastică artistică şi de majorete. Premiile nu s-au lăsat nici ele aşteptate, iar eleva Liceului „Petrache Trişcu” a reuşit să adune numai diplome cu locuri de frunte. „Am fost la Oradea, la Iaşi, pe unde se desfăşurau concursurile. De fiecare dată când mi se acordă un premiu important şi vin acasă, o fac pe mama cea mai fericită. Este cea care ma susţine mereu şi care, indiferent de rezultate, mă sfătuieşte să îmi urmez visul. Eu exersez mereu, pentru că altfel nu se poate. Sunt ataşată de gimnastica artistică şi de majorete, iar atunci când voi creşte, sper să imi fac o carieră în acest domeniu. Este marea mea dorinţă”, precizează Lourdes. Mama sa, Josefa Maria Garcia, spune că cei trei copii ai săi îi aduc satisfacţii imense, pentru că sunt talentaţi şi perseverenţi. „Mă bucur nespus că Lourdes a ales acest drum, toţi copiii mei sunt conştiincioşi. Îmi creşte inima când aud că obţin un premiu, o notă bună, că realizează lucruri frumoase”, marturiseşte mama elevei gimnaste.

Implicată în activităţile Centrului „Aripi de Lumină”

Dincolo de şcoală şi gimnastică, Lourdes se implică intens şi în activităţile Centrului de zi „Aripi de Lumina”, unde, alături de ceilalţi colegi, contribuie la desfăşurarea proiectelor sociale şi educaţionale iniţiate de aşezământul patronat de Mitropolia Olteniei. În timp ce Lourdes spune că participarea la acţiunile derulate in cadrul Asociaţiei Vasiliada îi aduce mari satisfacţii, reprezentanţii centrului o caracterizează ca fiind o persoană responsabilă, altruistă şi inteligentă. „De aproape un an şi jumatate, Lourdes participă cu deosebit interes la activităţile iniţiate de Centrul pentru copii „Aripi de Lumină”, activităţi de pregătire a temelor, de învaţare prin joc, de terapie ocupaţională, de petrecere a timpului liber, recreative, activităţi de dezvoltare personală, serbări, la diferite acţiuni derulate în parteneriat cu instituţii din Craiova. Manifestă atitudini de cooperare, spirit de echipă, competiţie, fair-play, sentimente şi emoţii pozitive în raport cu sine, cu specialiştii, cu ceilalţi colegi. De asemenea, manifestă interes şi seriozitate, iniţiativă pentru munca individuală cat şi pentru munca în echipă”, subliniază Renata Bănescu, psihopedagog al Centrului „Aripi de Lumină”. Lourdes îşi doreşte să muncească în continuare cu aceeaşi dăruire, pentru a se remarca prin rezultatele care până acum i-au câştigat simpatia şi aprecierea prietenilor şi profesorilor. Nu renunţă la visul de a deveni gimnastă de renume pentru România.