Lotul parlamentarilor de Dolj, completat la redistribuire cu cinci bucăţi

urna vot1 Lotul parlamentarilor de Dolj, completat la redistribuire cu cinci bucăţi poze

ARD şi PPDD şi-au văzut candidaţii la parlamentare intraţi în posesia mandatelor la redistribuire: Dascălu, Stoica, Dincă, Solomon şi Neţoiu au prins loc în Parlament. 

Redistribuirea mandatelor s-a făcut în două etape. În primă fază, au prins loc în  Camera Deputaţilor primii clasaţi de la cele două partide, respectiv Constantin Dascălu şi Gigi Neţoiu.

În runda a doua s-au ales cu mandate de parlamentar de Dolj doi pedelişti: Stefan Stoica la Camera Deputaţilor şi Mărinică Dincă la Senat. PPDD s-a mai ales doar cu un mandat de senator pentru Antonie Solomon.

Comunicarea oficială de la BEC a ajuns la BEJ Dolj în urmă cu câteva minute.

Numărul parlamentarilor de Dolj ajunge astfel la 20, cei cinci de la redistribuire adăugându-se celor 15 ieşiţi din prima ai USL.

Interesant este că, potrivit datelor transmise de BEJ, USL, formaţiunea care a luat 15 mandate din 15 pe 9 decembrie, ar mai fi avut dreptul la un mandat la redistribuire, în virtutea voturilor adunate, însă mandatul va fi alocat altui judeţ devreme ce toţi useliştii doljeni intraţi în alegeri şi-au câştigat mandatul cu peste 50 la sută din sufragii.