Londra şi Valencia, primele două destinaţii de zbor scoase la licitaţie de CJ

prioteasa aeroport Londra şi Valencia, primele două destinaţii de zbor scoase la licitaţie de CJ poze

Primele două destinaţii spre care se vor organiza zboruri subvenţionate de CJ Dolj  de pe Aeroportul din Craiova vor fi Londra şi Valencia, a anunţat preşedintele Ion Prioteasa.

Potrivit şefului CJ, licitaţiile pentru atribuirea curselor, pe care administraţia judeţeană le va subvenţiona cu 5, 5 euro per călător, ar putea fi demarate săptămâna viitoare.

“Eram încorsetaţi până acum pentru că nu constritusemm încă acele comisii de specialitate care să organizete aceste licitaţii. Potrivit legii, din ele trebuie alcătuite din reprezentanţi ai Aeroportului Internaţional Craiova, ai CJ Dolj şi ai Ministerului Transporturilor. Ministerul şi-a desemnat în cele din urmă reprezentanţii, aşa că putem demara licitaţiile săptămâna aceast sau săptămâna viitoare”, a spus Ion Prioteasa.

Acesta a motivat şi alegerea celor două destinaţii, prin numărul mare de români şi, implicit, de potenţiali călători din cele două zone.

“Am urmărit inclusiv sondajele de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe şi al românilor de pretutindeni pentru a lua o decizie şi suntem încrezători că pentru aceste două locaţii vom putea avea asigurat fluxul de călători necesar, pentru că vorbim despre curse cu avioane mari, de 120 sau chiar 180 de locuri. În ceea ce priveşte zborul de Spania, ne-am dat seama că, deşi din punct de vedere turistic ar fi fost mai atractive Barcelona sau Madridul, cei mai mulţi români trăiesc în zona Valencia – Castellon şi noi în primul rând la ei ne-am gîndit când am luat această decizie”, a declarat Prioteasa.