“Locotenenţii” Olguţei Vasilescu au împânzit Valea Roşie

DIRECTORI Locotenenţii Olguţei Vasilescu au împânzit Valea Roşie poze

Directorii din primăria Craiova au poposit, în această săptămână, în cartierul Valea Roşie. Ca urmare a sesizării cetăţenilor, funcţionarii municipalităţii au decis să facă o inspecţie în cartierul cu pricina. Delia Ciucă, director Relaţii Publice, Radu Preda – director RAT Craiova, Florin Lungu – director RAADPFL, Mihai Adrian Neaţu – director SC Termo, Octavian Mateescu – şeful Poliţiei Locale sunt doar câţiva dintre subalternii Olguţei Vasilescu care au stat de vorbă cu cetăţenii, în speranţa unei rezolvări cât mai rapide a problemelor cu care aceştia se confruntă.

Gheorghe Albu , preşedintele asociaţiei de proprietari nr.1 Mirceşti, i-a sesizat pe funcţionarii primăriei că este nevoie urgentă de refacerea trotuarelor şi de repararea străzii Putnei. “Şi pe strada Mirceşti ar fi nevoie de o intervenţie, dar cred că mai poate aştepta până în primăvară când am înţeles că se va interveni. Cu strada Putnei este o cu totul altă poveste deoarece trotuarele sunt impracticabile”, a menţionat Gheorghe Albu. Răspunsul funcţionarilor nu a întârziat să apară, aceştia asigurând-ul pe craiovean că, în câteva zile, se va rezolva problema ridicată de el pe strada Putnei. “Într-adevăr pe strada Mirceşti nu se mai poate interveni acum, însă în primăvară figurează pe lista noastră. Pe Putnei am vorbit deja cu colegii mei care mi-au dat asigurări că vor putea interveni”, a menţionat Delia Ciucă.

directori2 Locotenenţii Olguţei Vasilescu au împânzit Valea Roşie poze

Un alt craiovean, Mircea Ceacău, preşedintele asociaţiei nr. 2 Sărari, a ţinut să atragă atenţia că, există o adevărată crescătorie de câini în jurul blocurilor M din cartierul Valea Roşie, în zona Kaufland. “Ziua nu prea ies că au grijă de ei câţiva nebuni, noaptea însă se strâng într-o haită destul de mare şi nu te poţi apropia de frică. Să vină hingherii să îi ia că nu mai putem să ieşim din casă de frică că vom fi atacaţi”, a adăugat Mircea Ceacău.

O altă problemă ridicată de craiovenii prezenţi la întâlnirea cu autorităţile locale a fost legată de anveloparea blocurilor. Oamenii au declarat că doresc să îşi facă anveloparea pe banii lor însă au nevoie de ajutor de la primărie pentru a le oferi proiectul tehnic şi autorizaţia gratuit. Problema ridicat a intrat astfel în atenţia funcţionarilor care au menţionat că vor găsi cât mai urgent o soluţie pentru a-i ajuta. “Doamna primar Olguţa Vasilescu a înteprins deja măsurile necesare pentru ca mai multe blocuri din Craiova să intre în programul de anvelopare. Dumneavoastră nu sunteţi prinşi încă dar cu siguranţa nu veţi fi uitaţi. Să nu uităm că, acum câteva luni, în urma unui sondaj din cele 6000 de blocuri cât sunt în Craiova doar în cazul a 350, reprezentaţii lor au declarat că sunt de acord cu anveloparea”, a declarat Radu Preda.

delia preda2 Locotenenţii Olguţei Vasilescu au împânzit Valea Roşie poze

“Am discutat cu vecinii mei şi noi ne-am dori ca asociaţiile de proprietari să fie cele care decid când se opreşte căldura şi când se dă drumul la ea. Aşa fiecare scară de bloc face ce vrea. Nu este normal”, a menţionat Ilie C, un alt craiovean. Răspunsul lui Mihai Adrian Neaţu, directorul SC Termo, a venit promt, acesta declarând că locatarii unei scări de bloc au tot dreptul să decidă când îşi închid căldura din subsol. “Noi avem probleme cu lipsa de ajutor din partea unora dintre cetăţeni. Mai exact sunt situaţii când nu suntem lăsaţi să intrăm la subsol să citim contuarul. M-am confruntat chiar eu cu o situaţie de genul ăsta când am dat curs unei sesizări şi am dorit să verific personal situaţia contorului dintr-un bloc. Locatarii m-au trimis de la unul la altul susţinând că le lipseşte cheia iar posesorul ei este plecat. Pur şi simplu nu am putut intra”, a menţionat Mihai Adrian Neaţu.

“Amenajare loc de joacă în spatele blocurilor M15 şi M 29, în spaţii nefolosite unde înainte au fost locuri de joacă”. Aşa suna o altă sesizare înaintată de craioveni funcţionarilor primăriei Craiova. Florin Lungu, directorul RAADPFL, a precizat că este nevoie să se facă o cerere scrisă la care să fie anexat şi un tabel cu semnăturile locatarilor din zonă. “Vă cer asta deoarece acest spaţiu este foarte aproape de blocuri, motiv pentru care unii dintre vecinii dumneavoastră ar putea fi deranjaţi de zgomotele copiilor. Noi am amplasa locul de joacă iar ei ar face apoi sesizare că le este perturbată liniştea”, a adăugat Florin Lungu.

delia preda Locotenenţii Olguţei Vasilescu au împânzit Valea Roşie poze

Golirea coşurile de gunoi amplasate pe stâlpi, idetificarea şi amenajarea de spaţii special pentru câinii de companie, amenajarea unui spaţiu viran ca spaţiu verde sau achiziţionarea de gard metalic bordurat au fost alte probleme ridicate de către craiovenii din Valea Roşie. Punctual, funcţionarii Olguţei Vasilescu au oferit răspunsuri certe la fiecare problemă.

delia ciuca1 Locotenenţii Olguţei Vasilescu au împânzit Valea Roşie poze