Liviu Ionescu a prezentat evenimentul european al cainilor de salvare „International IRO Testing Event – Romania 2018” – Craiova, 13-14 octombrie

caine de salvare Liviu Ionescu a prezentat evenimentul european al cainilor de salvare „International IRO Testing Event   Romania 2018”   Craiova, 13 14 octombrie poze

Liviu Ionescu. șeful Centrului Național de Educare Canină, a prezentat evenimentul european al cainilor de salvare „International IRO Testing Event – Romania 2018” – Craiova, 13-14 octombrie, alături de viceprimarul Stelian Bărăgan. 

„International IRO Testing Event – Romania 2018” are loc la Craiova, în perioada 13 – 14 oct 2018. Cel mai mare eveniment chinologic de salvare din Europa de Est organizat sub umbrela IRO (Organizatia Mondiala a Cainilor de Salvare) va prezenta la lucru peste 20 exemplare canine din Rusia, Ucraina, Ungaria, Italia, Austria, Bulgaria si Romania, asigură organizatorii. Exemplare precum ciobănescul german, ciobănesc belgian, ciobănesc elvetian, labrador retriever, golden retriever, alte rase de vânatoare dar și caini de nerasă vor fi evaluați în specialitățile de urmă, căutare pe suprafață (căutare de persoane dispărute din padure) și căutare în dărâmături. Arbitrul evenimentului este Charlotte Kranz (Austria).

Locurile de concurs anunțate de organizatori:

 

 

  • cautare in darimaturi (fosta fabrica de ulei, in Podari)
  • cautare in padure si urma , in zona Aeroport,
  • obediența si dexteritatea la stadionul din Pielesti.

Competiția din acest an este ultima etapă de calificare pentur participanții la campionatul mondial, precum și un prilej pentru organizatori de a face o repetiție generală pentru evenimentele de nivel mondial programate la Craiova în 2020: două campionate mondiale, individual și pe echipe, ce vor avea loc în Bănie peste doi ani, în august și septembrie.