Liderii PNL la Craiova. Blaga: Badea va fi sprijinit „de majoritatea colegilor, dacă nu chiar de toți”

pnl gorgiu blaga badea giugea predoiu 19 Liderii PNL la Craiova. Blaga: Badea va fi sprijinit „de majoritatea colegilor, dacă nu chiar de toți” poze

Liderii PNL au venit la Craiova să-și susțină public candidații pentru principalele două posturi administrative scoase la concurs la localele de anul viitor: Pavel Badea și Nicolae Giugea. 

Fostul prefect Nicolae Giugea și consilierul local Pavel Badea și-au lansat candidaturile în conferința de presă susținută joi la sediul PNL Dolj alături de liderii filialei județene Marian Jean Marinescu și Miha Voicu și de liderii naționali Alina Gorghiu și Vasile Blaga.

„De mai bine de 25 de ani, judeţul este condus de stânga, aş zice eu, stângaci, iar Doljul cred că merită o şansă la dezvoltare. O şansă care să aşeze judeţul acolo unde merită pe harta economică a ţării. Ne mândrim că avem unul dintre cele mai mari judeţe din România. Excelăm prin numărul de şomeri şi prin numărul de asistaţi social. Ori asta nu înseamnă dezvoltare economică. Am suficientă experienţă profesională şi de viaţă ca să nu îmi trebuiască un an de zile ca să găsesc clanţele la Consiliul Judeţean, să nu îmi trebuiască doi ani de zile ca să aflu ce înseamnă şi cu se ocupă Consiliul Judeţean, nu îmi trebuie trei ani de zile ca să aflu drumurile celor 110 de localităţi din Dolj, exceptând Craiova, şi nu îmi trebuie patru ani de zile ca să cunosc primari şi să ştiu ce probleme are fiecare localitate”, a spus Nicolae Giugea, desemnat de PNL Dolj pentru a candida la președinția CJ Dolj, funcție scoasă însă din ecuația votului uninominal și accesibilă fostului prefect numai în situația în care PNL îli va crea o majoritate în viitorul consiliu județean.

pnl gorgiu blaga badea giugea predoiu 9 Liderii PNL la Craiova. Blaga: Badea va fi sprijinit „de majoritatea colegilor, dacă nu chiar de toți” poze

La rândul său, Pavel Badea și-a expus motivele care l-au împins să intre în cursa electorală.

„Am fost întrebat de prieteni după ce au fost date publicității rezultatele sondajului de ce intru în această competiție, să fiu jignit, umilit, atacat de oameni care nu au aceeași părere cu mine sau au un ghimpe împotriva mea. Intru în această competiţie pentru că îmi pasă. Îmi pasă de ce se întâmplă în acest oraş. Doamna primar a fost întrebată dacă are interese imobiliare în Craiova. Răspunsul dânsei a fost că nu are nici case nici terenuri în Craiova. E trist să auzi că primarul Craiovei nu are o casă în Craiova. Eu am totul în Craiova. Am casă, am afaceri, am familia, am prietenii, am totul. Trecutul, prezentul şi viitorul meu se leagă de acest oraş. Pentru mine, a fi primar al Craiovei nu înseamnă să bifez o funcţie politico-administrativă în CV-ul personal, pentru ca mai târziu să mă duc în Parlament sau Guvern. Nu! Pentru mine înseamnă posibilitatea de a face ceva pentru copiii mei, pentru craioveni, pentru ridicarea gradului de trai în acest oraş. Am stat 10 ani în străinătate, ştiu ce înseamnă să trăieşti într-un oraş dezvoltat, într-un oraş care pune la dispoziţie cetăţenilor săi infrastructură la superlativ. Este trist că, dacă mergem prin acest oraş, vedem panouri publicitare cu „acordăm 17.000 de ajutoare sociale”. Eu aş ascunde asta.  Asta arată cât de rău stăm din punct de vedere economic în oraşul Craiova. La asta ne-a dus un management defectuos în ultimii 25 de ani în regiunea noastră. Cu asta nu trebuie să ne mândrim. Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă să schimbăm acest lucru”, a spus Badea.

pnl gorgiu blaga badea giugea predoiu 10 Liderii PNL la Craiova. Blaga: Badea va fi sprijinit „de majoritatea colegilor, dacă nu chiar de toți” poze

Alina Gorghiu a profitat de ocazie, după ce și-a exprimat bucuria că l-a convins pe Badea să candideze, la „o discuție cu sondajul pe masă” ca să-și prezinte ultima găselniță de campanie – Decalogul de selectare a candidaților PNL.  Apoi a evitat cum a putut mai bine răspunsul la acuzațiile lansate la adresa mai sus pomenitului sondaj de Dan Cherciu, contracandidatul lui Badea în cursa internă, care, imediat după ce a aflat rezultatele și-a anunțat plecarea din partid, din consiliul local și decizia de a reclama firma care a realizat studiul socilogic de partid la OPC. Alina Gorghiu s-a mărginit să spună că i-a îndemnat pe toți candidații „sondații” să piardă frumos și să se alinieze în spatele câștigătorului, trecându-l apoi pe demisionarul Cherciu la capitolul „subiecte mărunte”, nedemne de a fi tratate pe larg în conferința de presă.

Prestația liderilor naționali la Craiova duce cu gândul mai degrabă la un desant de „pacificare” a taberelor de peneliști și ex-pedeliști, îmbifnate de episodul desemnării candidatului la primăria Craiova. Asta deși, de ceva vreme reprezentanții „marelui PNL” face eforturi intense de a fi văzuți „la aceeași masă” în ipostaze care mai de care mai amicale. Conferința de presă a fost presărată cu îndemnuri la unitate și la muncă în echipă.

pnl gorgiu blaga badea giugea predoiu 171 Liderii PNL la Craiova. Blaga: Badea va fi sprijinit „de majoritatea colegilor, dacă nu chiar de toți” poze

Co-președintele Vasile Blaga și-a exprimat „convingerea” care suna mai degrabă a apel că Badea va fi sprijinit „de majoritatea colegilor, dacă nu toți” în tentativa de a-i sufla postul de primar Olguței Vasilescu. „Candidații nu sunt aleşi întâmplător. Domnul Badea a avut parte de o analiză sociologică în municipiu. Am convingerea că majoritatea, dacă nu toţi colegii din organizaţie se vor alinia alături de domnia sa pentru a câştiga Primăria în acest municipiu atât de important”, a spus Blaga.

Împricinatul Badea a cuvântat pe același ton: „Eu am fost sportiv de performanță și știu să joc în echipă. Echipa mea la ora actuală e PNL. Dacă cei din PNL vor înțelege toțo să joace în echipă și să tragă pentru echipă, sunt sigur că vom câștiga”.

Mai merită amintit că mult prea des pomenitul sondaj de departajare a candidaților PNL „dat publicității”, rămâne o enigmă la ora actuală atât pentru public cât și pentru majoritatea membrilor de partid, cu excepția evident al celor care au participat la „discuția cu sondajul pe masă” amintită de Alina Gorghiu. Restul lumii n-a avut parte să vadă până acum procentele sau măcar clasamentul candidaților pe vreun document cu antetul PNL.